Mer overskudd Bedre fordøyelse Bedre fokus Ned i vekt med kraftmat

48 timers faste – 5 fordeler

Å gjennomfør en faste vil hjelpe å resette kroppen. F.eks. Hvis du sliter med å gå ned i vekt og har cravings er muligens en 48 timers faste akkurat det du trenger.

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

5 fordeler med en 48 timers faste.

Det er ikke det at du går på et kaloriunderskudd som er det beste med denne typen faste, altså det er jo godt for kroppen å ikke spise i perioder, men jeg tror de største fordelene er mengden ketoner som blir utløst når du er i en faste som varer opp til 48 timer. Det har ingenting å si om du spiser lavkarbo eller keto, så lenge du faster i over 16-18 timer vil kroppen produsere ketoner. Dette blir da kroppens drivstoff under fasten.

Ketonene sin beste egenskap er ikke vektnedgang, men har mange positive og helbredende effekter. De gjør ganske mange kule ting. I en studie med 2 grupper hvor den ene fastet 12 timer og den andre 72 timer, fant de ut at kroppen produserer 15-20 ganger mer ketoner på 72 timers faste, enn den på 12 timer. Dette viser at det en ganske stor forskjell på mengden ketoner i kroppen når man passerer 24 timer med fasting.

Denne studien viste også at folk som var overvektige og som hadde en del fett på kroppen hadde større mengde frie fettsyrer i blodet, noe som betyr at kroppen forbrenner sitt lagrede fett. Her var det stor forskjell på de som var tynne med lite ekstra fett kontra de med overflødig fett på kroppen. Det er akkurat som om kroppen vet at når det er overflødig fett klarer den å bruke det som energi.

Fordelene med en lengre faste er at ketonene begynner å helbrede kroppen, gir deg mer energi og hjelper kroppen til å forbrenne lagret fett på en effektiv måte. 

Noe av det beste med 48 timers faste er at man mister fett. Går man lengre enn 48 timer er det lett å begynne å miste muskler og det ønsker man ikke. 48 timer er en slags «sweet spot» for fasting. Ketonene blir forhøyet nok til å beskytte at musklene blir brutt ned, men vi er også i det området hvor kroppen klarer å bruke lagret fett som energi.

Ved en lengre faste som for eksempel 72 timer, må kroppen din har mer glukose og den klarer etterhvert ikke hente glukose fra leveren og musklene, så da må den begynne å bryte ned muskelvev. Det er greit i små mengder, men hvis man kommer til det nivået hvor man må bryte ned muskler for å opprettholde glukose nivået havner man i trøbbel. Det er då du begynner å miste muskler.

En 48 timers faste er en slags rask løsning på å forbrenne fett. Men det er et par ting du bør gjøre mens du faster.

Trene som vanlig – Da vil det bli frigitt mer fettceller.
Drikk svart kaffe – Det vil også hjelpe til med frigjøring av fettceller. I tillegg til å stimulere høyere kroppstemperatur.

Det er også viktig å få i seg nok mineraler, salt og kalium. Det er helt ok å drikke saltet vann under fasten. Dette vil også gjøre at NST reseptoren sender signaler til hjernen som gjør deg mindre sulten. Her vil jeg anbefale himalayasalt og gjerne drikk farris hvis du liker det. 

Det ble også funnet at de som fastet i 48 timer reduserte mengden av salmonella og andre farlige bakterier fra mage/tarm systemet. De hadde en økning i Immunoglobulin A(IGA). IGA er utrolig viktig for mage og tarmhelsen. Fasting gjør at nivåene blir høyere og at immunoglobulin hjelper til med å bekjempe farlige bakterier i tarmen. Det hjelper også til med å stabilisere immunforsvaret i tarmen vår.

Ved en lengre faste stimulerer du IGA slik at den positive effekten varer lengre. Så derfor er det viktig å faste lengre enn 24 timer, slik at denne prosessen skjer.

Til slutt vil jeg nevne autofagi. Og hva er dette egentlig? Forestill deg at kroppen din er et bakeri. Og du har alle de nødvendige ingrediensene for å lage fantastisk mat. Men når du er ferdig med å lage god mat, så har du en del rester som det ikke er bruk for, men du har ingen søppelbøtte å kaste det i. Du klarer ikke bli kvitt det. Du kan prøve å skylle det ned i do, eller du kan ta disse ingrediensene og lage noe godt ut av de.

Dette er autofagi i et nøtteskall. Komponenter av cellene dine blir resirkulert, slik at de kan bli brukt på forskjellige måter. Dette skjer i liten grad ved 16,18 og 24 timers faste, men autofagi slår for alvor inn etter 36 timers faste. Det er ikke autofagi som er hovedfokuset med denne fasten, men det absolutt en bra ting når man faster.

Ønsker du en reset av kroppen din, gjennomfør en 48 timers faste ved jevne mellomrom.

Ønsker du å gå mer i dybden på faste bør du leste: Faste – optimaliser helsen med denne urgamle tradisjonen

Del Innlegget

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Abonner på nyhetsbrev

Vi sender ut ukentlige nyhetsbrev som inkluderer: tips og inspirasjon, samt nyttige lenker

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.