Hva er kraftmat? Slik kommer du i gang

Kraftmat handler om å gi kroppen de riktige byggeklossene for å bygge en sterk og sunn kropp, slik at du kan føle deg vel og leve det livet du ønsker å leve.

3 Hovedpukter

Kraftmat har 3 hovedfokuser: Spis bra, lev godt og tarmhelse. Disse punktene bygger på en helhet, og er alle viktige for at du skal nå ditt endelige mål.

Det er ikke noe poeng i å spise bedre bare for en kort periode før du går tilbake til dine gamle vanene. Ved å fokusere på helheten vil du kunne endre vanene å spise god mat som også gjør deg godt. 

Her på kraftmat vil du finne herlige oppskrifterguider til hvordan du kan spise bedre og verktøyene som setter deg opp for suksess.

Spis bedre – Et kosthold som får deg til å føle deg bra

Kopi av Kopi av Kopi av GAPS Diett 3 1
Ved å spise bedre vil du føle deg bedre fysisk og mentalt.

I bunn og grunn handler kraftmat om å spise mat som får deg til å føle deg bra. Et kosthold der blodsukkeret ikke får svingninger, hormonene er i balanse, og du unngår det unødvendige søtsuget som mange kjenner til.

Et godt kosthold påvirker ikke bare vekten, men også hvordan du føler deg. Hvis du ofte føler deg sliten uten noen spesiell grunn, kan det være på tide å se nærmere på kostholdet ditt.

Når du spiser bra, vil kroppen bedre regulere sult og vekt enn hvis du spiser “søppelmat”. Derfor handler kraftmat mer om kvaliteten på hva du spiser enn hvor mange kalorier du får fra hver matvare.

Du skal kunne spise deg mett uten å trenge å telle kalorier. Når du gjør det, vil du føle deg mett lengre, ha mer energi gjennom dagen, gå ned i vekt og ikke minst føle deg bedre.

.

”Livet er for kort til å føle seg utslitt. Og maten du spiser har alt og si for at du skal få den energien du ønsker deg!”

.

Lev vel – Lytt til kroppen & planlegg for suksess!

Kopi av Butikk 4
Få energien til å leve det livet du øsnker

Kraftmat er kostholdsdelen av det å leve på en god måte, men det å endre kostholdet er nødvendigvis ikke det letteste i verden. Nye rutiner og matvarer kan by på utfordringer når du skal integrere det i hverdagen.

Kanskje du har prøvd å gå ned i vekt før? Kanskje du gikk ned litt i starten, men la alt på deg igjen. Uten rutiner og planer som setter deg opp for suksess, er oddsen imot deg.

På kraftmat gir vi deg informasjonen og motivasjonen som trengs for at du skal klare å gjøre nye vaner om til en livsstil. Dette er like viktig som å spise bedre. Uten planene og verktøyene som setter deg opp for suksess, blir reisen fort både hardere og lengre.

Tarmhelse – En tarm i balanse gir en frisker kropp

Kopi av Kopi av Kopi av GAPS Diett 10
Tilstanden til tarmbakteriene har mye å si for helsen!

Kraftmat handler også om å ha en balansert tarm. Ved å spise optimalt oppnår du god tarmhelse, og siden minst 70% av immunforsvaret vårt ligger i tarmen, er det tydelig hvor viktig dette er.

En ubalansert tarm kan påvirke resten av kroppen, selv om du kanskje ikke opplever spesifikke symptomer fra tarmen. Ubalanse i tarmen kan forårsake en rekke plager, selv om du ikke har direkte tarmproblemer.

Vår mat og vår livsstil kan påvirke fordøyelsen negativt. Ved å spise kraftmat unngår du mat som kan forårsake disse problemene, samtidig som du fokuserer på å spise mat som styrker fordøyelsen.

Noen få av fordelene med å spise Kraftmat

 • Du skal slippe å være sliten hele tiden.
 • Få kontroll over søtsuget ditt.
 • Du trenger ikke være oppblåst.
 • Slutt på uren hud.
 • Ingen flere dumme slankekurer, men et kosthold som varer og fungerer.
 • Få energien tilbake og trives i din kropp.
 • Mentalklarhet, ikke mer ”brain fog’

Gi kroppen din en velfortjent pause fra søppelmat og begynn gi kroppen den næringen den trenger. Gjør du dette, vil du også kunne merke disse fordelene som vi og så mange har merket på kroppen

.

Kraftmat har gitt meg live tilbake. Jeg har har enormt med energi, livsgnist og føler meg rett og slett fantastisk. Før var jeg alltid sliten, hadde vondt i ledd, ble lett forkjølet og hadde store mageproblem. Etter flere år med plager ble kraftmat redningen.

Kevin Bolstad – Les min historie: Fra topptrent til mageproblemer,

.

Kutt ut bearbeid søppelmat

Kopi av Kopi av Kopi av Kopi av Kopi av Uten navn 14
Kutt ut søppelmaten og opplev en kropp med energi fra ekte mat!

Det desidert viktigste med kraftmat er å redusere inntaket av søppelmat og erstatte det med hele råvarer. Når du begynner å spise mat som gir kroppen den næringen den trenger, forsvinner ofte lysten (cravings) for søppelmat som kjeks, kaker, ferdigmat osv.

Det betyr ikke at du må kutte ut alt for alltid, men i starten er det lurt å være streng. Finn oppskrifter du liker og hold deg til kostholdet. Etter hvert kan du lette litt på hvor streng du er. Hvis du spiser 80% hele matvarer, er du på et godt sted. Selvfølgelig kan du fortsette å spise 100% rent, men det beste kostholdet er ikke nødvendigvis det som ser best ut på papiret. Det beste kostholdet er det du klarer å opprettholde og gjøre til en livsstil.

Hvilke typer matvarer hører hjemme på et kosthold basert på Kraftmat?

Her er noen eksempler på matvarer som vanligvis er inkludert i et kosthold basert på Kraftmat:

 1. Hele råvarer: Ferske frukt og grønnsaker, bær, nøtter, frø, belgfrukter, fullkorn som quinoa, brun ris, havre, bokhvete osv.
 2. Kvalitetsproteiner: Magert kjøtt som kylling, kalkun, fisk og sjømat.
 3. Sunne fettstoffer: Avokado, olivenolje, kokosolje, nøtter, frø, fet fisk som laks og sardiner.
 4. Fermenterte matvarer: Kombucha, kimchi, surkål, kefir, yoghurt (usøtet og uten kunstige tilsetningsstoffer).
 5. Ferske krydder og urter: Bruk gjerne ferske krydderurter som basilikum, persille, dill, koriander, og krydder som ingefær, gurkemeie, spisskummen osv.
 6. Unngå raffinerte sukker og prosessert mat: Reduser eller eliminer inntaket av sukkerholdige drikker, bearbeidede snacks, hurtigmat og matvarer med kunstige tilsetningsstoffer.
 7. Velg helst Norske produkter, eller økologiske og uforedlede matvarer: For å unngå rester av plantevernmidler og kunstige tilsetningsstoffer.

Det er viktig å merke seg at kostholdet kan variere avhengig av individuelle preferanser, allergier, og helsebehov. Ved å inkludere et bredt utvalg av næringsrike matvarer og unngå matvarer som kan være skadelige for helsen, kan du skape et sunt og balansert kosthold basert på Kraftmat.

Se handleliste for en komplett liste med matvarer.

Hvilket kosthold er det beste for deg?

Design uten navn 3
Gi kroppen god næring ved å spise næringsrik mat som: Kjøtt, grønnsaker, egg, nøtter & sunne fettsyrer


Kraftmat er essensen av et godt kosthold, men i noen tilfeller finnes det alternativer som er enda bedre for deg. Det kan hende du trenger finjusteringer for å få enda mer ut av kostholdet ditt. For eksempel, hvis du sliter med magen, ønsker å gå raskt ned i vekt, eller ønsker å forbrenne ketoner for mental klarhet.

Lavkarbo – I utgangspunktet er kraftmat lavkarbo når det kommer til fordelingen av energi, det vil si mengden karbohydrater, fett og protein. Den store forskjellen ligger i at for å bli kvalifisert som kraftmat, må maten være sunn. For eksempel kan planteoljer som raps, soya og solsikke være lavkarbo siden de ikke inneholder karbohydrater, men disse er ofte raffinerte oljer som ikke hører hjemme på kraftmat.

Keto – Et ketogent kosthold er en strengere form for lavkarbo. Vanlig lavkarbo tillater mellom 50-100g karbohydrater hver dag, mens keto bare tillater rundt 20g. Når du spiser så få karbohydrater, tvinges kroppen til å forbrenne fett og gå inn i en tilstand kalt ketose. Mange som er i ketose opplever bedre mental klarhet, rask vektnedgang og mer energi.

GAPS – Denne dietten fokuserer på matvarer som styrker tarmfloraen. Dietten tillater frukt, bær, grønnsaker, animalske produkter og eliminerer all form for korn, sukker og ferdigmat. I tillegg har dietten et ekstra fokus på fermentert mat og kraft. Dette er dietten for deg som trenger å ha ekstra fokus på tarmhelsen.

Slik kommer du i gang

Du har et godt grunnlag for hva du skal spise om du følger det vi har gått igjennom til nå. Nå er det jo slik at vi alle er forskjellige, vi kommer med forskjellig utgangspunkt og har forskjellige mål.

Over de neste innleggene går vi gjennom alt som skal til for at du skal lykkes med kostholdet. Alt fra hva du skal spise, hvordan du bør sette opp måltidene, hvor du bør handle maten og ikke minst hvordan du kan gjøre dette til en varig livstil

Du kan finne de innleggene som passer deg best eller trykke neste og følge rekkefølgen vi har satt opp.

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Ønsker du å motta?

Fyll ut formen og motta handlelisten og kostholdsrådene.

Gratis og avmelding når som helst.