Kraftmat.no

Sunne og gode Bananboller

Bananboller kommer til å bli fast innslag her i huset. Etter jeg begynte å spise glutenfritt så har jeg savnet konsistensen av hveteboller. Den finnes liksom ikke i den glutenfrie verden. Dette må du prøve. Proteinrike og ganske sunne er de også

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

  • 3 bananer – du kan bruke både modne, overmodene eller umodne
  • 200 g fortrukket mel – jeg bruker Semper glutenfri fin mix
  • 2 ss økologisk peanøttsmør eller annet nøttesmør
  • 2 ss sukrin gold
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts maldon salt
  • 1-2 ts kanel – avhenger av hvor mye smak du vil ha
  • Velg mellom 1 håndfull av:
  • Raw sjokolade i biter
  • Nøtter i biter
  • Rosiner

Slik gjør du

Steg 1 – Ta ovnen på 175 grader. Ikke varmluft – det er viktig.

Steg 2 – Ta alt utenom din valgfrie håndfull i en bolle og kjør stavmikseren til det er en jevn masse. Rør forsiktig inn til slutt inn det du har valgt som håndfull.

Steg 3 – Ta ca. 1 spisesskje med masse oppå et stekebrett og form som en bolle ved hjelp av en skje. Det skal blir 10 boller med denne oppskriften.

Steg 4 – Stek midt i ovnen i 15 minutter.

Tips: Oppbevares i en tett boks eller pose opp mot en uke.

 

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!