Sunne og gode Bananboller

Bananboller kommer til å bli fast innslag her i huset. Etter jeg begynte å spise glutenfritt så har jeg savnet konsistensen av hveteboller. Den finnes liksom ikke i den glutenfrie verden. Dette må du prøve. Proteinrike og ganske sunne er de også
  • 3 bananer – du kan bruke både modne, overmodene eller umodne
  • 200 g fortrukket mel – jeg bruker Semper glutenfri fin mix
  • 2 ss økologisk peanøttsmør eller annet nøttesmør
  • 2 ss sukrin gold
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts maldon salt
  • 1-2 ts kanel – avhenger av hvor mye smak du vil ha
  • Velg mellom 1 håndfull av:
  • Raw sjokolade i biter
  • Nøtter i biter
  • Rosiner

Steg 1 – Ta ovnen på 175 grader. Ikke varmluft – det er viktig.

Steg 2 – Ta alt utenom din valgfrie håndfull i en bolle og kjør stavmikseren til det er en jevn masse. Rør forsiktig inn til slutt inn det du har valgt som håndfull.

Steg 3 – Ta ca. 1 spisesskje med masse oppå et stekebrett og form som en bolle ved hjelp av en skje. Det skal blir 10 boller med denne oppskriften.

Steg 4 – Stek midt i ovnen i 15 minutter.

Tips: Oppbevares i en tett boks eller pose opp mot en uke.

 

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Ønsker du å motta?

Fyll ut formen og motta handlelisten og kostholdsrådene.

Gratis og avmelding når som helst.