Beskrivelse
Bananboller kommer til å bli fast innslag her i huset. Etter jeg begynte å spise glutenfritt så har jeg savnet konsistensen av hveteboller. Den finnes liksom ikke i den glutenfrie verden. Dette må du prøve. Proteinrike og ganske sunne er de også
Oppskrift
- Tid: 25 minutter
- Porsjoner: 3 personer
- Ingredienser:
- 3 bananer – du kan bruke både modne, overmodene eller umodne
- 200 g fortrukket mel – jeg bruker Semper glutenfri fin mix
- 2 ss økologisk peanøttsmør eller annet nøttesmør
- 2 ss sukrin gold
- 2 ts bakepulver
- 1 ts maldon salt
- 1-2 ts kanel – avhenger av hvor mye smak du vil ha
- Velg mellom 1 håndfull av:
- Raw sjokolade i biter
- Nøtter i biter
- Rosiner
Slik gjør du
Ta ovnen på 175 grader. Ikke varmluft – det er viktig. Ta alt utenom din valgfrie håndfull i en bolle og kjør stavmikseren til det er en jevn masse. Rør forsiktig inn til slutt inn det du har valgt som håndfull. Ta ca. 1 spisesskje med masse oppå et stekebrett og form som en bolle ved hjelp av en skje. Det skal blir 10 boller med denne oppskriften. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Oppbevares i en tett boks eller pose opp mot en uke.
Håper du liker det like mye som vi gjorde her i huset.