Mer overskudd Bedre fordøyelse Bedre fokus Ned i vekt med kraftmat

Bivirkninger på keto – hvordan unngå de

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Å gå over fra et tradisjonelt kosthold over til et fett basert kosthold er en stor forandring, ikke bare for deg når de kommer til å tenke på nye oppskrifter, men også for kroppen din. Fordøyelsesenzymene har vært vant med en type kost over flere tiår og i enkelt tilfeller også over flere generasjoner. Derfor trengs det en periode før du er 100% tilpasset denne nye dietten.

De fleste bivirkningen kommer den første uken da overgangen er verst. Det er viktig å nevne at alle ikke er like, slik at noen vil oppleve at dette går lengre tid. 

Å være klar over hvilken bivirkninger som kan komme og at de høyst sannsynlig bare er midlertidig, vil hjelpe deg i å pushe deg gjennom den første harde uken. Med de rette tiltakene vil symptomene forsvinne.

Kramper

Kramper spesielt i leggene er vanlig da du starter en ketosediett. Det er oftest verst om natten eller om morgenen. 

Dette er et tegn på at du mangler mineraler spesielt magnesium. Sørg for å drikke rikelig med vann og bruke rikelig med salt på maten.

Redusert fysisk kraft

De første dagene etter at du starter med en ketosediett vil du merke at du ikke vil føle deg like fysisk sterk som vanlig. Etter hvert som kroppen venner seg til den nye kosten vil energien komme tilbake, og sannsynligvis føle deg bedre en noen gang

Om du føler at du ikke klare å fungere like bra på trening kan et være lurt å ta noen karbohydrater et par timer før. Fettforbrenning er mer aerob en karbohydrater. Det vil si at du kan få problemer med de mest eksplosive løftene, eller korte økter. Når det kommer til lengre økter og turer vil dette være en helt annen historie, da du vil oppleve at du aldri går tom.

Dårlig ånde og hvit tunge

Noen opplever dårlig ånde på en ketosediett. Forbrenning av ketone bodies lager en lukt som vil komme ut når du puster. Dette vil begrenses over tid da du vil forbrenne ketone bodies mer effektivt.

Å øke mengden grønnsaker og senke protein inntaket er også lurt, da dette vil hjelpe i å nøytralisere og skylle ut luken. 

Når som du har ryddet opp i kostholdet ditt har endelig kroppen mulighet til å renske gift ut av systemet. Dette vil vises som et hvit belegg på tungen som også kan også gi dårlig ånde.

Fordøyelses besvær

Forstoppelse kan oppstå på en ketosediett. En enkel løsning for mange er å drikke mer vann og øke inntaket av fiber. Om dette ikke fungerer har du sannsynligvis for lite magesyre. 

Har du lite magesyre, vil maten bli sittende i magesekken og du vil få halsbrann/sure oppstøt. Det er faktisk for lite syre som ofte forårsaker dette.

Luft og ufordøyd mat er også en mulighet. Spiser du mye grønt, er det mulig at kroppen mangler egenskapene til å bryte ned disse. Prøv å finne grønnsaker som ikke gir deg disse problemene og begynn forsiktig. Varmebehandlete grønnsaker er lettere å fordøye enn hva rå grønnsaker er.

Har problemer med fordøyelsen bør dette være hovedfokuset ditt. I så fall anbefaler jeg GAPS-diett

Dårlig søvn

Dårlig søvn – Du vil høys sannsynlig oppleve bedre søvnkvalitet på denne dietten. Fett og proteiner er tyngre å fordøye enn enkel karbohydrater, Dette kan gjøre det vanskelig å sove om du spiser før leggetid. Prøv å legge det siste måltidet til et par timer før leggetid.

Søvn er viktig for at at kroppen skal venne seg til fettforbrenning raskest mulig. Gjør dette til en prioritet. Bruk tilskudd som magnesium og kalium, samt urter som kamille vil hjelpe deg i å roe ned på kvelden.

Se: Kan et keto kosthold påvirke søvnen din?

Hva kan du gjøre?

Nå som vi har gått gjennom de vanligste symptomene skal vi ta en nærmer titt på tiltak du kan gjøre for at hele denne prossess skal gå knirkefritt behagelig.

Hydrering

Å holde kroppen hydrert er alltid svært viktig, spesielt på en ketosediett. Karbohydrater holder naturlig på vann. Uten karbohydrater blir vann skylt fortere ut av systemet. Sørg for å drikke litt mer enn vanlig, men ikke overdriv da dette vil skylle ut elektrolytter og faktisk gjøre deg mer dehydrert.

Elektrolytter

Nå som du har økt vanninntaket må du også sørge for at du får tilstrekkelig med elektrolytter. Sørg for at tilstrekkelig magnesium, kalium og salt er en del av kostholdet. Gode kilder er avokado, grønnsaker og mørk sjokolade (uten tilsatt sukker.) Bruk gjerne tilskudd i startfasen. Sørg for at saltet du bruker er av god kvalitet da dette inneholder mer mineraler.

Enzymer

Fett og proteiner trenger helt andre enzymer enn hva karbohydrater trenger for å brytes ned. Det tar tid å gjøre om på disse, derfor kan det vær lurt å bruke tilskudd for å gjøre det enklere for kroppen.

Bruk enzymkomplekser før måltider for å sørge for at kroppen utnyttelser næringsstoffene. Høyst sannsynlig har både protein og fett mengden økt for deg på denne dietten. Magesyren din er ikke i stand til å takle dette. Bruk naturlig økologisk eppleedik som du får kjøpt på helsekostbutikken. Denne vil naturlig lage mer magesyre. Drikk det før hver måltid og du vil se en rask bedring.

Del Innlegget

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Abonner på nyhetsbrev

Vi sender ut ukentlige nyhetsbrev som inkluderer: tips og inspirasjon, samt nyttige lenker

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.