Oversikt på bløttlegging
De forskjellige nøtter, frø og belgfrukter krever forskjellig bløtlegging. Oversikten på de mest vanlige finner du nedenfor. En ting som er verd å merke seg er at noen av disse kommer til å spise litt i vannet. Dette er ikke farlig, og gjør ingen verdens ting. Jeg anbefaler deg å bløtlegge alle de som må bløtlegges uansett hva de skal brukes til senere. Om det er müsli, brød, knekkebrød eller noe annet.

Slik gjør du:
Ta nøtter og frø i en bolle og ta lunket vann og litt salt slik at vannet dekker innholdet i bollen. La stå i romtemperatur til de er ferdig. Skyll så godt av og bruk til det du skal bruke det til. Så har du tre alternativ:
- Bruk med en gang i matlaging.
- Du kan også legge de rett i frysen, så er de klar til bruk til neste gang du skal bruke de.
- Om du vil bruke de som snacks an du legge de ut på et bakeark og steke i ovnen ca. 10-15 min på 180 grader.
Når det gjelder bønner så skal de alltid bløtlegges før man lager mat med de. Skyll så godt og kok opp i nytt vann eller bland inn i en matrett. Et punkt som er verd å merke seg er at bønnene vokser i størrelse når de bløtlegges men at det er helt normalt.