1. Bløtlegg chiafrøene: Ha 2 dl chiafrø i en krukke eller bolle med lokk. Tilsett 1 dl kokosmelk, ½ ts lønnesirup og 1–2 dråper vaniljeekstrakt. Rør godt med en skje til alt er blandet, og sett i kjøleskapet over natten (minst 6–8 timer) for å tykne.
2. Sjekk konsistensen: Ta krukken ut neste dag og rør om i chiapuddingen. Den skal ha en tykk, geléaktig tekstur. Hvis den er for fast, tilsett 1–2 ss ekstra melk og bland igjen.
3. Tilsett gurkemeie: Ha 2–3 ss gurkemeiepulver i puddingen. Kna eller rør det godt inn med en skje eller gaffel til blandingen får en jevn, gul farge. Juster mengden gurkemeie etter ønsket intensitet.
4. Forbered bærene: Vask 50 g jordbær og skjær dem i tynne skiver eller små biter. Skrell og skjær 50 g mango i små terninger. Sett bærene til side i separate skåler for enkel anretning.
5. Start med jordbær: Ta 2 gjennomsiktige glass eller skåler. Plasser jordbærskivene vertikalt langs innsiden av glasset for et pent utseende – trykk dem lett mot glasset så de holder seg på plass.
6. Fyll med chiapudding: Hell chiapuddingen forsiktig i glassene til de er halvfulle, ca. ½ dl per glass. Bruk en skje for å jevne ut laget og unngå å forskyve jordbærene.
7. Tilsett yoghurt: Ha ½ dl gresk yoghurt i hvert glass oppå chiapuddingen. Spre det jevnt med baksiden av en skje for et glatt lag som kontrasterer med puddingens tekstur.
8. Topp med bær: Fordel mangobitene og resten av jordbærene på toppen av yoghurten i hvert glass. Arranger dem pent for et fristende utseende – du kan også legge til ekstra bær om ønskelig.
9. Server puddingen: Server chiapuddingen kald direkte fra kjøleskapet for en frisk og sunn opplevelse. Nyt den som frokost, dessert eller mellommåltid.
Nyttig informasjon
Chiapuddingen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager i en lufttett beholder – rør om før servering hvis den setter seg. For variasjon, prøv å tilsette kanel eller kardemomme i stedet for gurkemeie, eller bytt bærene med blåbær eller bringebær. Juster lønnesirup etter søthetsønske, eller dropp den for en helt sukkerfri versjon.