Beskrivelse:
Ostekake er deilig uansett anledning. Her er en som er gluten og laktosefri og smaker himmelsk. På grunn av dadlene er den er ikke Lavfodmap til de som går det. Men om du har ført inn igjen oligosakkarider, eller fruktaner, så skal det gå fint likevel. Jeg delte kaken i åtte kakestykker.
Oppskrift:
Tid: ?? minutter
Porsjoner: ?? personer
Ingredienser:
- 5 dl rå pinjekjerner, bløtlegges over natten
- 1 sitron, juice bare
- 1,5 dl kokosmelk
- 2 ss lønnesirup
- 2,5 dl blåbær, fersk eller frossen
- 2,5 dl tørkede dadler, gjennomvåt over natten
- 1,5dl mandler

SLIK GJØR DU:
Bruk en liten spring form ca 20cm, ta på bakepapir i bunnen og sett til side.
Bunn: Blend mandlene først, tørk så lett av dadlene og plasser de i blenderen sammen med mandlene. Massen skal være klebrig. Spred blandingen utover i pannen og trykk den ned for å jevne ut.
Fyll: Tørk av pinjekjernene og legg dem i matprosessoren. Når de er en fin masse tar du oppi sitronsaft, kokosmelk og lønnesirup. Bland godt for å få en jevn krem. Hell pinjeblandingen i pannen på toppen av bunnen og spred jevnt utover.
Topp: Plasser blåbærene (valgfritt – legg til en teskje lønnesirup) i blenderen til du har en puré. Topp ostekaken med puré, dekke til og fryse i minst 3 timer.Før servering, la den forbli ved romtemperatur i 15 minutter til den kan deles opp.
Håper det smaker.