Handlekurv (0)

Handlekurven er tom.

Fortsett å handle

Fermentert Kefir

Kefir kan være med å berike tarmfloraen din og bidra til en sterkere og friskere fordøyelse. Bruk kefir i smoothie, vafler eller drikk det for seg selv,
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

Ingredienser

  • 2 ss kefirkorn
  • 1 liter økologisk helmelk

Fremgangsmåte

Steg 1 – Ha kefirkorn og helmelk i et stort nok glass.

Steg 2 – Sett deretter hele glasset i et skap eller skuff tildekket med en kjøkkenklut slik at den ikke får lys på seg. Kefirkorn kan reagere på lys og bli litt sure.

Steg 3 – La stå i 2-3 dager til røren er tykk. Du kan røre rundt en gang om.

Steg 4 – Sil av (du kan bruke vanlig sil) og ha kefiren over i et nytt tett glass som du kan ha i kjøleskapet.

Oppbevaring: Du kan nå bruke kefirkornene i silen til å lage en ny kefir med en gang eller du kan oppbevare de i kjøleskapet når du ikke skal lage på dem. Det gjør du ganske enkelt med å ta de over i et lite tett glass og hell hel melk over til du ikke kan se de lenger. Bytt melk når du ser det begynner å tykne.

 

Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

gratis guide fra kraftmat

Frisk med ekte mat!