Kefir kan være med å berike tarmfloraen din og bidra til en sterkere og friskere fordøyelse. Bruk kefir i smoothie, vafler eller drikk det for seg selv,
Steg 1 – Ha kefirkorn og helmelk i et stort nok glass.
Steg 2 – Sett deretter hele glasset i et skap eller skuff tildekket med en kjøkkenklut slik at den ikke får lys på seg. Kefirkorn kan reagere på lys og bli litt sure.
Steg 3 – La stå i 2-3 dager til røren er tykk. Du kan røre rundt en gang om.
Steg 4 – Sil av (du kan bruke vanlig sil) og ha kefiren over i et nytt tett glass som du kan ha i kjøleskapet.
Oppbevaring: Du kan nå bruke kefirkornene i silen til å lage en ny kefir med en gang eller du kan oppbevare de i kjøleskapet når du ikke skal lage på dem. Det gjør du ganske enkelt med å ta de over i et lite tett glass og hell hel melk over til du ikke kan se de lenger. Bytt melk når du ser det begynner å tykne.