Fermentert Kefir

Fermentert Kefir

Beskrivelse

Jeg har altså utsatt litt å legge ut oppskrift på fermentert kefir en god stund. Først fordi jeg ikke fikk det helt til, og så fordi jeg ikke syntes det var noe godt. Men så fikk jeg et tips om å bytte ut den økologiske helmelken med skummet melk og fløte, og da fikk det mye bedre. Fjøs lukten og smaken forsvant og kefir smaken var på plass. Nå skal det også sies at jeg har aldri vært en stor tilhenger av kefir smak, men nå smaker det hvert fall riktig. Og jeg spiser det. Men jeg bruker det i smoothie, vafler eller drukner det i bær når det skal inntas. Jeg har innsett at jeg kan ikke like alt, men jeg spiser det fordi jeg vet det er bra for meg. Så ærlig kan jeg være med dere. Selv om denne ikke er økologisk så får det bli sånn akkurat med fermentert kefir for min del. Så her er oppskriften jeg bruker.

Se også vannkefir

Oppskrift

  • 2 ss kefirkorn
  • 1 liter økologisk helmelk

Slik gjør du

  • Ha kefirkorn og helmelk i et stort nok glass med tett lokk. Sett deretter hele glasset i et skap eller skuff tildekket med en kjøkkenklut slik at den ikke får lys på seg. Kefirkorn kan reagere på lys og bli litt sure. La stå i 2-3 dager til røren er tykk. Du kan røre rundt en gang dagen etter den er satt om du vil, det hjelper kornene. Sil av (du kan bruke vanlig sil) og ha kefiren over i et nytt tett glass som du kan ha i kjøleskapet.

    Oppbevaring: Du kan nå bruke kefirkornene i silen til å lage en ny kefir med en gang eller du kan oppbevare de i kjøleskapet når du ikke skal lage på dem. Det gjør du ganske enkelt med å ta de over i et lite tett glass og hell hel melk over til du ikke kan se de lenger. Bytt melk når du ser det begynner å tykne.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Kanskje du også liker