Mer overskudd Bedre fordøyelse Bedre fokus Ned i vekt med kraftmat

Fermentert Kefir

Kefir kan være med å berike tarmfloraen din og bidra til en sterkere og friskere fordøyelse. Bruk kefir i smoothie, vafler eller drikk det for seg selv,

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ingredienser:

  • Tid: 10 minutter (2-3 dager)
  • Porsjoner: Ca 5
  • Ingredienser:
  • 2 ss kefirkorn
  • 1 liter økologisk helmelk

Slik gjør du:

Steg 1 – Ha kefirkorn og helmelk i et stort nok glass.

Steg 2 – Sett deretter hele glasset i et skap eller skuff tildekket med en kjøkkenklut slik at den ikke får lys på seg. Kefirkorn kan reagere på lys og bli litt sure.

Steg 3 – La stå i 2-3 dager til røren er tykk. Du kan røre rundt en gang om.

Steg 4 – Sil av (du kan bruke vanlig sil) og ha kefiren over i et nytt tett glass som du kan ha i kjøleskapet.

Oppbevaring: Du kan nå bruke kefirkornene i silen til å lage en ny kefir med en gang eller du kan oppbevare de i kjøleskapet når du ikke skal lage på dem. Det gjør du ganske enkelt med å ta de over i et lite tett glass og hell hel melk over til du ikke kan se de lenger. Bytt melk når du ser det begynner å tykne.

Prøv deg også på: vannkefir

Del Innlegget

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Abonner på nyhetsbrev

Vi sender ut ukentlige nyhetsbrev som inkluderer: tips og inspirasjon, samt nyttige lenker

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.