Kraftmat.no

Glutenfri Kikertmelpizza med Fersk Mozzarella og Urter

Denne deilige pizzaen er laget med næringsrikt kikertmel, som gir en sunn og smakfull bunn uten gluten. Toppet med fersk mozzarella og friske urter, er dette et perfekt alternativ til den tradisjonelle pizzaen.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

  • 110 g kikertmel
  • 1 ts løkpulver
  • 1/2 ts hvitløkpulver
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket provencekrydder
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl vann
  • Hakkede tomater (til saus)
  • Fersk mozzarella
  • Skivet spekeskinke (valgfritt)
  • Oregano (til topping)

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Tilsett vann og rør godt til du får en tykk pannekakerøre-lignende konsistens.
  3. Varm opp litt smør i en middels varm stekepanne.
  4. Hell røren i stekepannen og fordel jevnt utover.
  5. Stek bunnen på begge sider i ca. 5 minutter hver, eller til den er gyldenbrun og gjennomstekt.
  6. Legg den stekte bunnen på en bakeplate med bakepapir.
  7. Smør et tynt lag med hakkede tomater på bunnen.
  8. Legg på skiver av fersk mozzarella og eventuelt skivet spekeskinke.
  9. Dryss over oregano som en siste touch.
  10. Stek pizzaen midt i ovnen på 180 grader Celsius til osten er smeltet og bunnen er sprø, vanligvis i ca. 10 minutter.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!