Kraftmat.no

Glutenfrie Lavkarbo Fastelavensboller med Bringebærkrem

Disse deilige fastelavensbollene er laget med en glutenfri og lavkarbo-vennlig oppskrift. Fylt med en fyldig bringebærkrem

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

Til bollene:

2 toppede ss kokosmel
200 gr mandelmel
2 ts bakepulver
2 ss psylliumhusk
1 ss xanthan gum
250 gr revet ost
60 gr kremost
3 egg

Til bringebærkremen:

100 gr frosne bringebær
1 boks fløte
1 ss sukrin
4-5 dråper vaniljeekstrakt

Til melisdrysset:

Sukrinmelis (etter smak)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader Celsius og legg bakepapir på en bakeplate.
  2. I en bolle, smelter du sammen revet ost og kremost enten i mikrobølgeovnen eller over et vannbad til det er godt blandet og glatt. Sett til side.
  3. I en annen bolle, bland kokosmel, mandelmel, bakepulver, psylliumhusk og xanthan gum grundig.
  4. Tilsett osteblandingen i den tørre blandingen mens du blander godt med en mikser, og tilsett ett egg om gangen mens du fortsetter å blande til en jevn deig dannes.
  5. Form deigen til boller og legg dem på den forberedte bakeplaten. Pensle toppene med et lett vispet egg.
  6. Stek bollene på nederste rille i den forvarmede ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl på en rist.
  7. Mens bollene avkjøles, lag bringebærkremen ved å blande sammen frosne bringebær, fløte, sukrin og vaniljeekstrakt i en bolle. Bruk en mikser til å blande til kremen er jevn og luftig.
  8. Når bollene er avkjølt, skjær forsiktig et lite hull på toppen av hver bolle og fyll dem med bringebærkrem.
  9. Dryss over sukrinmelis før servering.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!