Lavkarbo/ketoBakst

Glutenfritt & Ketovennlig HotDog´s brød

Her har vi noen herlige Hotdog´s brød som kommer godt med å ha i frysen på en dag hvor du vil ha noe kjapt, sunt og godt, så vel som til 17 Mai.

DSC03404
Vurder oppskrift
×

Hvordan var oppskriften?

DÃ¥rlig
Ikke bra
OK
Bra
Utmerket
Porsjoner: 6
Tid: 60 min
Vanskelighet: Enkel

Ingredienser

  • 220 gr mandelmel
  • 1,2 dl kokt vann
  • 65 gr smeltet meieri smør
  • 5 ss psyllium husk
  • 2 ts bakepulver
  • 2 eggehviter
  • 2 hele egg
  • 1 klype salt
  • 1 ts xantan gum

Fremgangsmåte

  1. Steg 1 - Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
  2. Steg 2 - Bland alt det tørre i en bolle, mix godt og sett til side.
  3. Steg 3 - I en bake bolle blander du først eggehvite sammen med varmt smør og vann til dette er jevnt og godt blandet.
  4. Steg 4 - Ha så bollen med veske over i bollen med det tørre i og kna godt til deigen er fast.
  5. Steg 5 - Sett deigen under plast og la den stå til hvile i ca 15-20 minutter.
  6. Steg 6 - Del så deigen opp i ønskede biter…Her får jeg seks biter.
  7. Steg 7 - Trill deigen til en ball i håndflaten og trill den så ut til en pølse på kjøkkenbenken.
  8. Steg 8 - Hotdogs brødene stekes på stekebrett med bakepapir i bunn i ca 25-30 minutter (noe avhengig av ovn )
  9. Avkjøles på rist.

💡 Tips

Lagre gjerne dobbel porsjon og frys ned resten for raske middager!

0