Kraftmat.no

Gratineret Kylling- og Spinatgryte med Krydret Ostesaus

En smakfull og mettende keto-middag. Med en kombinasjon av saftig kylling, næringsrik spinat og en rik ostesaus.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

  • 400 gram stekt kyllingfilet
  • 1 pose spinat
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Rød, gul og grønn paprika
  • 200 gram revet cheddar og/eller mozzarella
  • 3 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 200 gram kremost (nøytral)
  • En klype revet parmesanost
  • 1 egg
  • En klype muskatnøtt
  • 1/2 chili
  • Timian
  • Salt
  • Pepper
  • Allround krydder

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader Celsius.
  2. Brun kyllingkjøttet lett i litt smør i en stekepanne.
  3. Tilsett hakket løk, hvitløk, rødløk, chili og paprika i stekepannen og la det surre i et par minutter.
  4. Tilsett spinaten og la den forvelle til den krymper.
  5. Hell alt innholdet over i en stor panne og tilsett fløte, kremost, parmesan, smør, egg og revet ost. La det koke opp på middels temperatur.
  6. Krydre med muskatnøtt, salt, pepper, allround krydder og timian etter smak.
  7. Hell alt innholdet over i en smurt ildfast form og topp det med et dryss revet ost.
  8. Stek gryten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllenbrun.
  9. Topp med friske urter og server gjerne med en frisk og lett salat.

 

Tips: For en ekstra sprø osteskorpe, sett stekeovnen på varmluft de siste 3-4 minuttene av steketiden.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!