Fermentering trenger ikke være vanskelig. Fermentert ketchup er en ypperlig oppskrift å begynne med om du vil prøve fermentering, dessuten så skader det jo ikke at den gir gode bakterirer til magen din, og at den smaker skikkelig godt!
- Vanskelighetsgrad: Enkel
- Tid: Under 20 minutter, fermentering over 2 dager
- Porsjoner: Ca 20
Ingredienser
- 2 glass med tomatpurè
- 4 ss lønnesirup
- 1,5 ss startkultur (jeg bruker
- probiform, fordi den er naturlig laktosefri)
- 1 ss økologisk eplesider eddik
- litt salt

Bland alt sammen i en egen bolle til det blir en jevn og fin røre.

Når du er fornøyd med røren så tar du den over i et tett glass. Jeg brukte den minste av norges glassene med skrulokk, men her kan du bruke det du vil bare det er tett.

Ta glasset så stå i fred på et mørkt sted i 2 dager. Jeg har min bare inne i ene skapet mitt.

Smak etter 2 dager, er du fornøyd med smaken så tar du den i kjøleskapet, om du vil ha den litt surere på smak så lar du den stå litt lenger. I kjøleskapet holder den seg lenge.
Jeg ble kjempe fornøyd med smaken. Men husk at vi alle har forskjellige smakssanser så finn din rette kombinasjon.

Lyst å lære mer om fermentering? Klikk her!