Handlekurv (0)

Handlekurven er tom.

Fortsett å handle

Hjemmelaget ketchup

Fermentering trenger ikke være vanskelig. Fermentert ketchup er en ypperlig oppskrift å begynne med om du vil prøve fermentering, dessuten så skader det jo ikke at den gir gode bakterier til magen din, og at den smaker skikkelig godt!
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

Ingredienser

  • 2 glass med tomatpurè
  • 4 ss lønnesirup
  • 1,5 ss startkultur (jeg bruker
  • probiform, fordi den er naturlig laktosefri)
  • 1 ss økologisk eplesider eddik
  • litt salt

Fremgangsmåte

Steg 1 – Bland alt sammen i en egen bolle til det blir en jevn og fin røre.

Steg 2 – Når du er fornøyd med røren så tar du den over i et tett glass. Jeg brukte den minste av norges glassene med skrulokk, men her kan du bruke det du vil bare det er tett.

Steg 3 – La glasset så stå i fred på et mørkt sted i 2 dager.

Steg 4 – Smak etter 2 dager, er du fornøyd med smaken så tar du den i kjøleskapet, om du vil ha den litt surere på smak så lar du den stå litt lenger. I kjøleskapet holder den seg lenge.

Jeg ble kjempe fornøyd med smaken. Men husk at vi alle har forskjellige smakssanser så finn din rette kombinasjon!

Lyst å lære mer om fermentering? Klikk her!

Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

gratis guide fra kraftmat

Frisk med ekte mat!