Kraftmat.no

Hjemmelaget ketchup

Fermentering trenger ikke være vanskelig. Fermentert ketchup er en ypperlig oppskrift å begynne med om du vil prøve fermentering, dessuten så skader det jo ikke at den gir gode bakterier til magen din, og at den smaker skikkelig godt!

Last ned en av våre GRATIS guider, og start din reisen mot en slankere, streker og friskere kropp!

Ingredienser

  • 2 glass med tomatpurè
  • 4 ss lønnesirup
  • 1,5 ss startkultur (jeg bruker
  • probiform, fordi den er naturlig laktosefri)
  • 1 ss økologisk eplesider eddik
  • litt salt

Slik gjør du

Steg 1 – Bland alt sammen i en egen bolle til det blir en jevn og fin røre.

Steg 2 – Når du er fornøyd med røren så tar du den over i et tett glass. Jeg brukte den minste av norges glassene med skrulokk, men her kan du bruke det du vil bare det er tett.

Steg 3 – La glasset så stå i fred på et mørkt sted i 2 dager.

Steg 4 – Smak etter 2 dager, er du fornøyd med smaken så tar du den i kjøleskapet, om du vil ha den litt surere på smak så lar du den stå litt lenger. I kjøleskapet holder den seg lenge.

Jeg ble kjempe fornøyd med smaken. Men husk at vi alle har forskjellige smakssanser så finn din rette kombinasjon!

Lyst å lære mer om fermentering? Klikk her!

Last ned en av våre GRATIS guider, og start din reisen mot en slankere, streker og friskere kropp!