Hjemmelaget ketchup

Fermentering trenger ikke være vanskelig. Fermentert ketchup er en ypperlig oppskrift å begynne med om du vil prøve fermentering, dessuten så skader det jo ikke at den gir gode bakterier til magen din, og at den smaker skikkelig godt!
DEL

Ingredienser

  • 2 glass med tomatpurè
  • 4 ss lønnesirup
  • 1,5 ss startkultur (jeg bruker
  • probiform, fordi den er naturlig laktosefri)
  • 1 ss økologisk eplesider eddik
  • litt salt

Bland alt sammen i en egen bolle til det blir en jevn og fin røre.

Når du er fornøyd med røren så tar du den over i et tett glass. Jeg brukte den minste av norges glassene med skrulokk, men her kan du bruke det du vil bare det er tett.

Ta glasset så stå i fred på et mørkt sted i 2 dager. Jeg har min bare inne i ene skapet mitt.

Smak etter 2 dager, er du fornøyd med smaken så tar du den i kjøleskapet, om du vil ha den litt surere på smak så lar du den stå litt lenger. I kjøleskapet holder den seg lenge.

Jeg ble kjempe fornøyd med smaken. Men husk at vi alle har forskjellige smakssanser så finn din rette kombinasjon.

Lyst å lære mer om fermentering? Klikk her!

Lik oss på Facebook

Kostholdsplaner

Vi har laget planene slik at du enkelt kan komme i gang med et bedre kosthold.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Tips og inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

Relaterte

Populære Kategorier

56FAE1B2-205B-4983-B5D5-ED5FD6DE32C8
Middag
Kopi av Uten navn (3)
Frokost
DSC01594
Lavkarbo/keto
D847541D-60F9-4561-8790-B2D8D7D26B2A
Gaps
shutterstock_1166515897
Egg & omelett
shutterstock_1018590367
Fermentering
shutterstock_731172043
Paleo

Siste nytt

0
    0
    Handlekurv
    handlekurven din er tom

    Motta ketoguiden - En guide til bedre helse med fettforbrenning

    Når du melder deg på vårt nyhetsbreve.

    Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.