Kraftmat.no

Hjemmelaget Moussaka med Grønnsaker og Kjøttfyll

En herlig rett som kombinerer saftige grønnsaker og smakfullt kjøttfyll, toppet med en kremet ostesaus. Dette er en smakfull og mettende middagsrett som hele familien vil elske.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

Moussaka:

1 stk aubergine
1 medium rødløk
1 medium løk
400 g kjøttdeig
En klype salt
Et dryss pepper
1 1/2 ts paprikapulver
1 ts oregano
400 g hakkede tomater

Ostesaus:

125 g kremost (nøytral)
200 g revet ost (100 g til sausen, resten til topping)
2 dl fløte
Et dryss hvitløkpulver
Et dryss oregano
Et dryss timian

Tilbehør:

Frisk salat med fetaost

Slik gjør du

Moussaka:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. Kutt aubergine, løk og rødløk i terninger.
  3. Stek auberginen i en stekepanne med smør til den er myk, og tilsett deretter salt og pepper.
  4. Tilsett løk og rødløk i pannen og la det surre sammen med auberginen.
  5. Tilsett kjøttdeig og stek til den er brunet. Tilsett deretter paprikapulver, oregano og hakkede tomater. La det småputre i 4-5 minutter.
  6. Hell kjøttblandingen over i en ildfast form.

 

Ostesaus:

  1. I en annen kjele, kok opp fløte sammen med kremost og krydder.
  2. Når blandingen koker, tilsett revet ost og rør godt til den er glatt.
  3. Hell ostesausen over moussakaen og dryss ekstra revet ost på toppen.
  4. Stek i ovnen i 12-15 minutter, eller til osten er gylden og boblende.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!