Din tid er din mest verdifulle eiendel, derfor setter vi pris på din interesse og din investering av tid her. Vi er sikre på at du finner noe som vil tenner din nysgjerrighet, intuisjon og selvbevissthet her på kraftmat.no

Vi gleder oss over at dette nettstedet kan være en portal som kan hjelpe deg i å finne svar, svar på noe som kanskje føles håpløst akkurat nå.

Vi som driver kraftmat.no brenner for kosthold og helse. Vi vet hvor stor betydning kostholdet har for helsen vår, noe vi selv har kjent på kroppen.

Det har lenge vært et mål for oss å skape en plattform som kan hjelpe deg med din helsereise. For mange av oss på kraftmat startet nettopp reisen på en slik nettsted som dette. vi søkte etter svar, mange av de samme svarene du søker nå. 

På kraftmat vil du kunne få hjelp av ernæringsterapeuter, kostholdeveiledere og personlige trenere. Vi ønsker å vise at helse ikke bare handler om å telle kalorier, for det er så mye mer enn det!

Kraftmat er ikke bare supper kokt ut fra margbein, det er så mye mer enn det! For oss er kraftmat mat som gir kroppen energi, ikke mat som stjeler den.

Kraftmat er mat som dine forfedre spiste. Når jeg sier det tenker du sikkert på steinalderkosthold, men det er ikke det vi mener med kraftmat. Vi trenger ikke gå millioner av år tilbake for å finne et godt kosthold, to generasjoner er nok. Kraftmat er mat vi spiste for 50 år siden, før vi pakket den inn i poser, forgiftet den og ødelagte jorden den kommer fra.

Livet er for kort til å føle seg utslitt. Og maten du spiser har alt og si for at du skal få den energien du ønsker deg!

SÅ hva er kraftmat?

 • Kraftmat er mat som kroppen kjenner igjen som mat, ikke mat som kroppen velger å angripe. 
 • Kraftmat er mat som naturlig kan brytes ned av naturen, ikke plastmat som kan overleve 10 år på en disk.
 • Kraftmat er mat der maten er ingrediensene, ikke en pose med 100 ingredienser.
 • Kraftmat er brød laget av surdeig, ikke fullkornbrøds med nøkkelhulemerke.
 • Kraftmat er friske økologiske grønnsaker, frukter og bær. Det er ikke grønnsaker som kommer fra andre siden av jordkloden sprayet og behandlet for å tåle turen.
 • Kraftmat er fermenterte grønnsaker, drikker, oster osv..
 • Kraftmat er sunne fett kilder, og ja det vil si mettet fett fra gode kilder, kokosolje, meierismør, animalsk osv…
 • Kraftmat er animalske produkter oppdratt uten antibiotika, og dyr som har fått spise sitt naturlige kosthold.
 • Kraftmat er hjemmelaget mat, laget av produkter som ikke er behandlet. 

Du har sikkert brukt mye tid på din vei til bedring, mye av din tid har kanskje gått på å lese deg opp på informasjonen du har kommet over. Du har kanskje lest at mettet fett ikke er like farlig som alle skal ha det til, men du har avvist det. Ikke rart siden du har blitt fortalt hele livet hvor farlig det er. Sannheten er at vi aldri har spist mindre mettet fett enn hva vi gjør nå, likevel er andelen sykdommer liknet til inflammasjon aldri vært verre. Vi i kraftmat har selv vært der, helt til vi innså at et standard kosthold bidro til å gjøre oss syke. Aldri før har vi spist mer sukker, raffinerte karbohydrater, ferdigmat osv.. Er det kanskje her det ligger? Ikke bare ødelegger vi planeten, men også økosystemet som bor inni kroppen vår.

Gjennom egenerfaring og studie vet vi at kraftmat er veien å gå for mange, om ikke til å bli helt frisk, så hvert fall til å bli bedre. Mye av veien til en bedre livskvalitet ligger akkurat i hva du spiser. Kraftmat handler på mange måter om å gi kroppen det den så sårt trenger, og da spesielt tarmen. Visste du at over 70% av immunsystemet vårt ligger i tarmen? Da er det jo logisk å trekke den slutning at om ikke tarmene våre fungerer helt optimalt så gjør ikke resten av kroppen det heller.

Du har kanskje hørt om tarmhelse? Det er et uttrykk som er mye brukt disse dager. Mange har begynt å skjønne at for å oppnå god helse, så må helsen til tarmen også være bra. Så skal det sies at det er ikke alle som har problemer med tarm eller fordøyelsen, men faktum er at flere og flere nordmenn har det. Det kan være snakk om luft, luftsmerter, magevondt, forstoppelse eller oppblåsthet så tyder det på en tarmhelse som er i ubalanse. Selv har vi hatt IBS, fibromyalgi, ME, acne, diabetes og hormonubalanse, hvor kraftmat har hjulpet oss enormt.

Noen få av fordelene med å spise Kraftmat:

 • Du skal slippe å være sliten hele tiden
 • Få kontroll over søtsuget ditt
 • Du trenger ikke være oppblåst
 • Slutt på uren hud
 • Ingen flere dumme slankekurer, men et kosthold som varer og fungerer
 • Du trenger ikke straffe deg selv eller ha dårlig samvittighet for å ikke strekke til
 • Få energien tilbake og trives i din kropp
 • Du får innsikt i og forståelse over at tarmen og god fordøyelse er nøkkelen til god helse, velvære og vektnedgang

La oss hjelpe deg

Nettet inneholder fantastisk mye informasjon, men all informasjon er ikke så lett å forstå, å sette det sammen kan være litt av et puslespill. Informasjon som finnes er ofte oppstykket og vanskelig å forstå om du er helt ny. Vi ønsker å tilby deg noe som gjør det lett å forstå uten at du sitter igjen med 1001 spørsmål om ikke mer.

Vi ønsker at flest mulig skal kunne få samme bedring som oss uten å måtte lese seg halvt i hel for å finne ut av ting selv. Derfor eksisterer denne siden, slik at du kan få hjelp til å finne ut av det. i tillegg til at du finner på denne siden tilbyr vi et forståelig og oversiktlig opplegg sammen med en veileder. Et opplegg du kan følge uavhengig av hvor du er i livet. Dette var noe mange av oss savnet veldig når vi selv la om kosten. Informasjonen vi innehar er basert på våre egne helsereiser, folk som vi har hjulpet og som er backet opp av studie.