Hvordan koke kraft – Supermat!

Hvordan koke kraft – Supermat!

Det er litt nervepirrende å skal koke kraft for første gang. Du sitter gjerne med mange spørsmål og lurer på hvor du kan kjøpe ting og hva du egentlig trenger. Du finner svar på mange av spørsmålene dine om du leser Dette innleget: Styrk kroppen med kraft

Ingredienser

  • ca. 500 g med bein til koke kraft på
  • 1 ss økologisk eplesider eddik
  • Kaldt vann

Tine opp pakken med benia du skal koke på over natten i kjøleskapet slik at den er klar til neste morgen. (Du kan ta frossene bein oppi kaldt vann også).

Finne fram en passelig panne og ta kraftbeina oppi. Hell over kaldt vann til det dekker beina og ha i litt eplesidereddik (dette trekke mineralene ut av beina). La det stå i kaldt vann i 30 minutter før du setter varmen på.

Kok opp det hele akkurat til kokepunktet og sett på lav varme. Kraften skal nå stå i alt fra 6- 36 timer, litt etter hva du har tid til. Det vanligste er å la den stå i 12-24 timer.

Ta vekk smusset på toppen. Det gjør du med å ta papirtørket og ta oppå skummet og la det suge til seg, før du hiver håndkle. 

De siste timene kan du tilsette grønnsaker. Gjerne bruk løk, hvitløk og stangselleri. Dette gir kraften mer smak!

Nå kraften er kokt lenge nok tar du ut kraftbeina, og grønnsakene fra kraften. Så tapper du det over på ønsket beholder. Setter det kaldt, enten i kjøleskapet om du skal bruke det innen en uke, eller i fryseren. Bruker syltetøy glass eller lignende. Husk og ikke fyll de helt opp, da det trenger litt plass når det fryses.

TIPS

  • Du kan fint dobble oppskriften slik at du får mengden du trenger.
  • Det er lurt å begynne tidlig på dagen om du er redd for å ha det på over natten. Jo lenger du har det på varme jo bedre blir det vist nok.
  • Vi bruker kaldt vann fordi kaldt vann trekker ut smaken av ingrediensene under oppvarmingen.
  • Vi bruker eplesider eddik fordi syre hjelper å åpne opp bena slik at næringsstoffene trekkes ut. Du kan også bruke sitron syre eller annen syre du foretrekker. Økologisk eplesider syre er mildere på smak.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter

nyhetsbrev 
Motta Oppskrifter
Motta Helsetips
Motta Nyttige lenker

Skriv inn din e-post for å motta gratis nyhetsbrev

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

Velkommen

Logg deg inn for å ta i bruk ditt medlemskap på kraftmat.no