Mer overskudd 
Friskere fordøyelse 
Bedre fokus 
Ned i vekt 
Med kraftmat

Hvordan lage kavas? (Fermentert rødbete)

Kavas er spesielt populær i Øst-Europa. Det finnes flere forskjellige type oppskrifter blant annet hvor en bruker brød. Det er viktig å være obs på å ikke bruke for mye rødbeter da smaken kan bli veldig sterk. Fyller du krukken halvveis opp med rødbeter og resten med vann, blir den perfekt! Du trenger ikke spise rødbetene, da det er væsken vi er ute etter, men ta gjerne rødbetene ut og bruke de i en salat!
DeL

Kom i gang med et bedre kosthold i dag!

Porsjoner: 6

Ingredienser:

  • 1 stor rødbete eller 2 små (nok til og fylle en flaske eller krukke på 0,7 liter)
  • 1 ingefær på størrelse med 1 tommel
  • 1 fedd hvit løk (valgfritt)
  • litt chilie (valgfritt)
  • 2-3% salt

Slik gjør du:

Steg 1 – Finn frem en kjøkkenvekt og mål vekten til glasskrukken du skal bruke til fermenteringen.

Steg 2 – Kutt opp alle grønnsakene å ha de over i en glasskrukke sammen med vann fylt til toppen.

Steg 3 – Mål vekten slik at du kan regne ut salt mengden. Salt mengden skal være 2-3% av totalvekten av fermenteringen minus glasskrukken, selvfølgelig. Personlig går jeg alltid for 2% og har aldri hatt noe problem med det.

Steg 4 – La den stå på kjøkkenbenken med et håndkle over i 3-5 dager (sterkere desto lengre du lar den stå)

Steg 5 – Sil ut de faste ingrediensene slik at du bare har igjen væsken.

Tips: I utgangspunktet er det bare væsken vi er ute etter i denne fermenteringen, men jeg liker å ta ut rødbetene og bruke de i diverse salater.

BONUS tips: Denne metoden kan du bruke til å fermentere omtrent hva som helst av grønnsaker. Les mer om fermentering her

nyhetsbrev

Motta oppskrifter, tips & Inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.