Steg 1 – Finn frem en kjøkkenvekt og mål vekten til glasskrukken du skal bruke til fermenteringen.
Steg 2 – Kutt opp alle grønnsakene å ha de over i en glasskrukke sammen med vann fylt til toppen.
Steg 3 – Mål vekten slik at du kan regne ut salt mengden. Salt mengden skal være 2-3% av totalvekten av fermenteringen minus glasskrukken, selvfølgelig. Personlig går jeg alltid for 2% og har aldri hatt noe problem med det.
Steg 4 – La den stå på kjøkkenbenken med et håndkle over i 3-5 dager (sterkere desto lengre du lar den stå)
Steg 5 – Sil ut de faste ingrediensene slik at du bare har igjen væsken.
Tips: I utgangspunktet er det bare væsken vi er ute etter i denne fermenteringen, men jeg liker å ta ut rødbetene og bruke de i diverse salater.
BONUS tips: Denne metoden kan du bruke til å fermentere omtrent hva som helst av grønnsaker. Les mer om fermentering her
Facebook-grupper bygger virkelig på fellesskap, noe som er er avgjørende for langvarig suksess.
Gratis og avmelding når som helst.