Hvordan lage kavas? (Fermentert rødbete)

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
- Enkel
- 20 Min
- 6 Porsjoner
Ingredienser:
- 1 stor rødbete eller 2 små (nok til og fylle en flaske eller krukke på 0,7 liter)
- 1 ingefær på størrelse med 1 tommel
- 1 fedd hvit løk (valgfritt)
- litt chilie (valgfritt)
- 2-3% salt
Slik gjør du:
Steg 1 – Finn frem en kjøkkenvekt og mål vekten til glasskrukken du skal bruke til fermenteringen.
Steg 2 – Kutt opp alle grønnsakene å ha de over i en glasskrukke sammen med vann fylt til toppen.
Steg 3 – Mål vekten slik at du kan regne ut salt mengden. Salt mengden skal være 2-3% av totalvekten av fermenteringen minus glasskrukken, selvfølgelig. Personlig går jeg alltid for 2% og har aldri hatt noe problem med det.
Steg 4 – La den stå på kjøkkenbenken med et håndkle over i 3-5 dager (sterkere desto lengre du lar den stå)
Steg 5 – Sil ut de faste ingrediensene slik at du bare har igjen væsken.
Tips: I utgangspunktet er det bare væsken vi er ute etter i denne fermenteringen, men jeg liker å ta ut rødbetene og bruke de i diverse salater.
BONUS tips: Denne metoden kan du bruke til å fermentere omtrent hva som helst av grønnsaker. Les mer om fermentering her
Del Innlegget
Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplaner
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.