- Vanskelighetsgrad: Middels
- Tid: 40-60 minutter | Litt venting + 5-7 dager fermentering
- Porsjoner: Mange!
Ingredienser
- 1 stor kinakål
- 1 gulerot
- 4 stenger vårløk
- 1 daikon-Reddik
- 1 eple
- 2 ss fiskesaus (kan sløyfes)
- 1 dl gochaguru chili pepper (kan gå ned til 1/2 om du ikke er interessert i å ha det alt for sterkt).
- 4-5 fedd hvitløk
- ingefær på størrelse med en tommel 3-4 cm
- 1 1/2 ss med sweet glutinous rice flour (denne er glutenfri og inneholder mye stivelse)

Kutt opp kinakålen (store biter) tradisjonelt bruker de hele bladet, men vi kutter de opp for å gjøre det enklere. Etter du har kuttet det opp legger du det i en bolle og har over mye salt. Ikke vær redd for å bruke mye salt da det skal vaskes av senere. Over kålen legger du et fat eller noe med litt vekt og lar det stå i 3-4 timer (trekker ut væsken).

Det som gjør kimchi spesielt fra andre fermenterte grønnsaker er krydderet/sausen.
Steg 1: Bruk en kjøkkenmaskin og band sammen hvitløk og ingefær.
Steg 2: Kok opp 2 dl med vann sammen med rispulveret til det blir en seigmasse
Steg 3: La rispulvertet kjøles litt ned før du blander de sammen med ingefær og hvitløk, chilipulveret, fiskesausen og ha i 2 ss med salt. Det er også vanlig å bruke fermenterte reker, men det er ikke nødvendig.

Kutt opp de resterende grønnsakene og bland alt godt sammen før du har det over i en krukke. Denne fermenteringen tar ikke like lang tid som surkål. Pass på at grønnsakene er under vann ved å trykke de under 2 ganger til dagen. 5-7 dager er nok for denne fermenteringen.