Hvordan lage Kimchi – Super fermentering!

Kimchi er virkelig supermat! Det er en koreansknasjonalrett som er super god. Det er tusenvis av oppskrifter på kimchi, noen mer kompliserte enn andre. Dette er en litt enklere versjon, men fortsatt kjempe god! Du vil se at enkelte oppskrifter inneholder fiskesaus og muligens reker. Dette kan fint sløyfes.
DEL

Hvordan lage Kimchi – Super fermentering!

Hvordan lage Kimchi – Super fermentering!
Kimchi er virkelig supermat! Det er en koreansknasjonalrett som er super god. Det er tusenvis av oppskrifter på kimchi, noen mer kompliserte enn andre. Dette er en litt enklere versjon, men fortsatt kjempe god! Du vil se at enkelte oppskrifter inneholder fiskesaus og muligens reker. Dette kan fint sløyfes.
DEL

Ingredienser

  • 1 stor kinakål
  • 1 gulerot
  • 4 stenger vårløk
  • 1 daikon-Reddik
  • 1 eple
  •  2 ss fiskesaus (kan sløyfes)
  •  1 dl gochaguru chili pepper (kan gå ned til 1/2 om du ikke er interessert i å ha det alt for sterkt).
  • 4-5 fedd hvitløk
  • ingefær på størrelse med en tommel 3-4 cm
  • 1 1/2 ss med sweet glutinous rice flour (denne er glutenfri og inneholder mye stivelse)

Kutt opp kinakålen (store biter) tradisjonelt bruker de hele bladet, men vi kutter de opp for å gjøre det enklere. Etter du har kuttet det opp legger du det i en bolle og har over mye salt. Ikke vær redd for å bruke mye salt da det skal vaskes av senere. Over kålen legger du et fat eller noe med litt vekt og lar det stå i 3-4 timer (trekker ut væsken).

Det som gjør kimchi spesielt fra andre fermenterte grønnsaker er krydderet/sausen.

Steg 1: Bruk en kjøkkenmaskin og band sammen hvitløk og ingefær.

Steg 2: Kok opp 2 dl med vann sammen med rispulveret til det blir en seigmasse

Steg 3: La rispulvertet kjøles litt ned før du blander de sammen med ingefær og hvitløk, chilipulveret, fiskesausen og ha i 2 ss med salt. Det er også vanlig å bruke fermenterte reker, men det er ikke nødvendig.

Kutt opp de resterende grønnsakene og bland alt godt sammen før du har det over i en krukke. Denne fermenteringen tar ikke like lang tid som surkål. Pass på at grønnsakene er under vann ved å trykke de under 2 ganger til dagen. 5-7 dager er nok for denne fermenteringen.

Kostholdsplaner

Vi har laget planene slik at du enkelt kan komme i gang med et bedre kosthold.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Tips og inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

Relaterte

Stikkord

Motta ketoguiden - En guide til bedre helse med fettforbrenning

Når du melder deg på vårt nyhetsbreve.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.