Kraftmat.no

5 matvarer med høyt kolesterolinnhold som er super sunne

Kolesterol i mat har liten effekt på kolesterolet i blodet for de fleste mennesker. Størstedelen av kolesterolet i blodet produseres av leveren. Når du spiser mat med høyt kolesterolinnhold, reduserer leveren sin produksjon.

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Flere Matvarer med Høyt Kolesterolinnhold Er Utrolig Sunne

Det en interessant observasjon at mange av de mest næringsrike matvarene også er de som inneholder mest kolesterol. Dette kan virke motstridende med tanke på det vanlige rådet om å redusere kolesterolinntaket for å opprettholde god helse. Imidlertid er ikke all kolesterol skapt likt, og noen kolesterolrike matvarer kan være svært sunne. I dette innlegget vil vi utforske fem matvarer med høyt kolesterolinnhold som faktisk bidrar til å fremme en sunn livsstil og gi deg mange helsefordeler.

1. Ost: En Proteinrik Delikatesse

Ost er velsmakende og passer til mange retter. 30 gram cheddarost inneholder 7 gram protein og dekker 15% av ditt daglige kalsiumbehov.

Noen unngår ost på grunn av det høye innholdet av mettet fett, som lenge har blitt assosiert med økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Meieriprodukter som ost er rike på protein og har lavt karbohydratinnhold, noe som kan bidra til vektnedgang og økt muskelmasse.

Sannheten om mettet fett

Hvis du er bekymret for mettet fett, bør du lese: “Sannheten om mettet fett”.

2. Egg: Naturens Multivitamin:

Egg er blant de mest næringsrike matvarene du kan spise. To store egg gir 13 gram protein, 56% av ditt daglige behov for selen, samt en god dose riboflavin, vitamin B12 og kolin.

Mange velger å spise kun eggehviten og unngår plommen. Dette er en feil, da de fleste næringsstoffene finnes i plommen. Eggeplommer inneholder også antioksidantene lutein og zeaxantin, som reduserer risikoen for øyesykdommer som grå stær. Egg kan også bidra til å stabilisere blodsukkernivået og gi en metthetsfølelse.

3. Lever: En Næringsbombe

Lever er ekstremt næringsrik. 100 gram lever gir 27 gram protein og en rikholdig mengde vitaminer og mineraler. Lever inneholder blant annet over 600% av ditt daglige vitamin A-behov og over 1000% av ditt daglige behov for vitamin B12.

100 gram lever dekker også 28% av ditt daglige jernbehov. Dette jernet er i heme-form, som er lett for kroppen å absorbere. Lever er også en rik kilde til kolin, et viktig næringsstoff som beskytter hjernen, hjertet, leveren og musklene. Sammen med egg er lever en av de beste kildene til kolin.

4. Torskeleverolje: Flytende Gull for Helsene

En spiseskje torskeleverolje dekker 453% av ditt daglige vitamin A-behov og 170% av ditt daglige behov for vitamin D.

Den er også rik på omega-3 fettsyrer, som har mange helsefordeler, inkludert redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og beskyttelse av hjernen (12,13,14). Forskning tyder også på at vitamin D og omega-3 fettsyrer kan virke beskyttende mot visse krefttyper (15).

5. Sardiner: Havets Supermat:

Sardiner er en supermat. 100 gram sardiner gir 25 gram protein, 24% av ditt daglige vitamin D-behov, 29% av ditt daglige kalsiumbehov og 96% av ditt daglige selenbehov.

De er også rike på omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å redusere symptomer hos personer med depresjon. I en 12-ukers studie rapporterte 69% av deltakerne som tok omega-3 fettsyren EPA en reduksjon i depresjonssymptomer .

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!