Kraftmat.no

Forbløffende oppdagelse: Jord gjenoppretter balansen i tarmen

Stoffer som finnes i skogsjord får utkonkurrerte tarmbakterier til å blomstre opp igjen, mens altfor dominerende bakterier holdes i sjakk. Resultatene er oppsiktsvekkende.

Last ned en av våre GRATIS guider, og start din reisen mot en slankere, streker og friskere kropp!

Temaet er brennhett. Tarmen vår – og det svimlende antallet bakterier som lever der – påvirker oss mer enn vi har trodd. Tusenvis av forskningsartikler publiseres hvert år, og omfanget av forskningen på feltet fortsetter å vokse raskt. Forstyrrelser i tarmens økosystem, såkalt dysbiose, rammer stadig flere og kan føre til sykdommer som nå brer om seg i den vestlige verden: diabetes, ulike kreftformer, autisme, astma, allergi, psoriasis og ekstrem fedme. Tarmbakterier påvirker også den mentale helsen vår.

Dysbiose Nar Tarmens Mikroflora Mister Balansen

Les mer om dysbiose: Dysbiose: Når Tarmens Mikroflora Mister Balansen

Forskere over hele verden forsøker å forstå hvorfor så mange er rammet av en slik alvorlig ubalanse mellom grupper av mikrober i tarmen – og hva som kan gjøres for å rette på dette. I løpet av det siste året har tre forskere på Universitetet i Oslo testet ut det de selv kaller «en vill idé». De har tenkt annerledes enn andre forskere som prøver å motvirke dysbiose ved å rette opp ubalanse mellom ulike bakteriarter i tykktarmen.

Resultatene forbløffet forskerne. Jorda de hadde satt sammen, skulle vise seg å ha en dramatisk effekt på samspillet mellom tarmbakteriene. Med dette har forskerne greid å balansere tarmfloraen på en måte ingen har gjort før.

Les hele artikkelen her

Last ned en av våre GRATIS guider, og start din reisen mot en slankere, streker og friskere kropp!