Kald sjokoladekake

Kald sjokoladekake

Beskrivelse

Er du som meg en som liker en sjokoladekake med litt smak? Da er denne noe for deg. Når det er sagt så kan du faktisk bruke akkurat den sjokoladen du vil, så om du vil ha en melkesjokolade versjon eller en soyasjokolade versjon så er det bare å bytte ut sjokoladen med en annen. Det høres vel

Oppskrift

  • 150 g meierismør
  • 200 g sjokolade (jeg brukte 70% sjokolade)
  • 4 egg
  • 1 dl sukrin gold
  • 2 ts vaniljepulver
  • 1 ss bakepulver
  • 1,5 dl mandelmel

Slik gjør du

  • Ta sjokoladen og smør sammen i et vannbad. Eventuelt kan du smelte i mikroen, men når det er mer enn 60% kakao i sjokoladen liker jeg å bruke vannbad fordi jeg syns den brenner seg så lett i mikroen.

    Ta ovnen på 175 grader, oppe og nede varme. Bland sammen egg og sukrin til en luftig røre i kjøkkenmaskinen. Når sjokoladen og smøret er smeltet tar du det oppi kjøkkenmaskinen og rører rundt. Tilsett så mandel mel, bakepulver og vaniljepulver til slutt, rør til det er en jevn røre. Hell oppi en smurt form, ca 24 cm. Ha i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl og server kald.

    Tips! Pynt med nøtter før den går i ovnen om du ønsker.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter