Kraftmat.no

Keto ostegratinert kyllingfilet

En enkel, lavkarbo-måltidsløsning som vil glede smaksløkene dine og passe perfekt inn i din keto-livsstil.

Spis deg ned i vekt og til mer energi!

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi!

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 brokkoli
  • Blomkål (etter ønske)
  • 1 boks nøytral kremost (125 g)
  • 1 liten boks fløte
  • 1 liten boks creme fraiche
  • 150 g revet ost
  • 100 g parmesanost
  • Salt etter smak
  • Pepper etter smak
  • Timian etter smak
  • Oregano etter smak
  • Løkpulver etter smak
  • 1 ts meierismør

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader over/undervarme.
  2. Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek den til den er gjennomstekt og har en fin skorpe. Sett til side.
  3. Kok brokkoli (og eventuell blomkål) til mørt, og sett til side.
  4. I en panne, varm fløte, creme fraiche og kremost over middels varme i 2-3 minutter.
  5. Tilsett smør, revet ost og parmesanost, og rør godt til alt er smeltet og blandet sammen.
  6. Smak til med timian, oregano og løkpulver.
  7. Hell sausen i en ildfast form, legg kyllingfiletene oppå sausen og topp med brokkolibiter.
  8. Stek i ovnen i 12-15 minutter (tiden kan variere avhengig av ovnen).
  9. Juster sausens tykkelse med ekstra fløte etter behov.

Servering:

Server gjerne med ekstra brokkoli og blomkålris for en komplett keto-måltidsopplevelse.

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!