Isen:
Steg 1 – Start med Ã¥ blande alle ingredienser (som fløte, sukrin og vanilje) i en blender og mix til røren er jevn og fin
Steg 2 – Ha sÃ¥ fyllet i is beholder og sett i frysen
Steg 3 – NÃ¥r isen har stÃ¥tt 1-1/2 time setter du i ispinner.
Isen er klar over natten eller etter ca 6 timer.
karamellen:
Steg 1 – I en liten panne pÃ¥ medium temperatur smelter du smøret mens du rører. Rør til smøret begynner Ã¥ brune i ca 5 minutter.
Steg 2 – Ha sÃ¥ i fløte og salt, rør godt i noen minutter til alt er jevnt og blandet.
Steg 3 – Tilsett sÃ¥ xylitol og rør til karamell begynner Ã¥ tykne og smak deg til med salt og konsistens. Vil du ha den tynnere, da har du bare i en liten desj fløte extra.
Steg 4 – Helt til slutt har du i 1-2 drÃ¥per molasses.
Steg 5 – Hell sÃ¥ rennende karamell og sjokolade i hver sin kopp hvor det ogsÃ¥ er plass til at isen skal dyppes. Legg hodet pÃ¥ isen i koppen og dekk til med sÃ¥ mye karamell og sjokolade du vil ha pÃ¥.
Pssst.. .Det kan være lurt å la karamell få stivne først, før du også dypper den i sjokolade og legg så isen i frysen slik at trekkene stivner sammen med isen.
Denne karamellen er et supert alternativt til KETO og sukker redusert livsstil. Oppbevares i kjøleskap og settes på kjøkkenbenken før den skal brukes.
Og du, husk at dette bare er ett alternativ til sukkerfri, sunn, god og smakfulle ispinner… Om du vil ha andre smaker, så legger du det i røren. Som feks jordbær smak. Da blender du enkelt opp fryste jordbær og har de i is blandingen før du legger røren i formen..