Ketovennlig Mac´n cheese gryte med kremet ostesaus & urter.

Denne her altså… Går ned på høykant hver gang vi lager denne super lette og sunnere form for Mac´n cheese. Her har jeg valgt gjøre den enkel, så her er det bare å fylle på med dine favoritter som kylling, skinke, pølser etc…
  • 1 blomkål
  • 1 beger creme fraiche
  • 200 gr revet hvitost
  • 4 ss meieri smør
  • 1/2 løk
  • 1-2 fedd hakket hvitløk
  • 1/2 terning buljong
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts muskat
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 50 gr pinjekjerner
  • 1 ts timian
  • Et dryss chilli

Steg 1 – Start med å brune finhakket løk og hvitløk på stekepannen sammen med et dryss salt.

Steg 2 – Kutt opp blomkål bukettene i små biter og ha dem i en bolle med et lite dryss salt i. Varme blomkål i micro ovn i ca 4-5 minutter.

Steg 3 – I en panne for seg selv smelter du smøret, ha så i buljong og alle krydder og mix godt sammen.

Steg 4 – Ha så i creme fraiche, revet ost og en desj vann og rør jevnlig mens du rører godt. La koke ett par minutter.

Steg 5 – Bland så sammen alt i ett….blomkål, løk og ostesaus og hell over i en ildfast form.

Steg 6 – Strø hakkede pinjekjerner og revet ost på toppen.

Steg 7 – Avslutt med et dryss timian / oregano / basilikum

Steg 8 – Stekes i stekeovn på 200 grader til osten er gylden og crispy.

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Ønsker du å motta?

Fyll ut formen og motta handlelisten og kostholdsrådene.

Gratis og avmelding når som helst.