Kyllinglår med sellerirotmos er for meg en enkel og grei middag. Kyllinglåret kan tilberedes i stekeovn eller i pannen. Jeg pleier å kjøpe stange eller en form for økologisk kylling, da jeg syntes konvensjonell kylling ikke har så veldig god smak. Jeg liker å lage en sellerirotmos i tillegg til litt andre grønnsaker som tomat, sopp og masse hvitløk.
- Vanskelighetsgrad: Enkel
- Tid: 20-40 minutter
- Porsjoner: 1
Ingredienser
- 100 gram kyllinglår (1 stk)
- 1 sellerirot
- 40 gram meierismør til steking og til sellerirotpure
- Ønskede grønnsaker som hvitløk,tomat,sopp etc

Stek kyllinglåret i stekepannen med smør og hvitløk. Du kan også steke det i stekeovnen, se ansvisning på pakken. Dette er ofte litt enklere da kyllinglår kan ta lang tid å steke i panne.

Kutt opp sellerirot og kok til den er mør. Tilsett smør og mos med en stavmikser.

Grønnsakene du velger kan enten kokes i vann eller stekes sammen med kyllinglåret i stekepannen eller ovnen. Jeg foretrekker å ha f.eks tomater,hvitløk,squash sammen med kyllinglåret i ovnen.

Ønsker du mer kalorier kan du ta to kyllinglår eller tilsette mer smør i sellerirotmosen.