Kjøtt fra deilig norsk lam som har fått beitet på fjellet er noe av det beste jeg vet. Lam har en nærmest perfekt ratio mellom omega 3 og 6 fettsyrer og det er lett å få tak i norsk av god kvalitet. Dette er en enkel og god middag som ikke tar for lang tid å lage. Serveres med friske grønnsaker, godt med fett og smakfullt krydder. Du kan også bruke blomkålris til denne retten.
- Vanskelighetsgrad: Enkel
- Tid: Under 20 minutter
- Porsjoner: 1
Ingredienser
- Kokosolje eller ghee til steking
- 1 medium lammekotelett
- ½ medium blomkål
- ¼ Squash
- ½ ts gurkemeie
- ¼ ts ingefær (malt)
- Salt & pepper
- Litt Timian (kan sløyfes)
- Litt Rosmarin (kan sløyfes)
Næringsinnhold:
- Karbohydrat: 3,5% (7g)
- Fett 72% (59g)
- Proteiner 22,5% (41,5g)
Fiber: 5,1g
Kacl: 737

Kutt opp blomkålen i små biter og stek på en panne med kokosolje eller ghee.

Underveis krydrer du med gurkemeie og ingefær.

Etter 5 minutters steking tar du vekk panne og setter et lokk over.

Finn så frem en ny panne og stek koteletten(e). krydre med salt, pepper, timian og rosmarin.

Noen minutter før koteletten er ferdigstekt legger du på oppkuttet squash, og lar den steke med koteletten i noen minutter.

Rør gjerne squashen i pannen slik de får deilig fett og krydder på seg.