Kraftmat.no

Lavkarbo Donuts med Glasur og Peanøtter

Ønsker du en søt godbit uten å bryte lavkarbo-regimet? Disse deilige lavkarbo-donutsene med glasur og peanøtter er svaret! En perfekt måte å tilfredsstille den søte tannen på uten å gå på akkord med kostholdet.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

Donuts:

60 g mandelmel
30 g kokosmel
1 ss psylliumhusk
1 ts xanthan gum
240 ml vann
60 g smør
3 ss sukrin
1/2 ts salt
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
Hakkede peanøtter (til topping)

Glasur:

80 g sukrin melis
1 ss smeltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
15 g usøtet kakao pulver
En desiliter usøtet mandel-/kokosmelk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og smør donutformene grundig med smør.
  2. Bland mandelmel, kokosmel, psylliumhusk og xanthan gum i en bolle og sett til side.
  3. I en kjele, kok opp vann, smør, sukrin og salt under omrøring. Når blandingen begynner å koke, fjern kjelen fra varmen.
  4. Tilsett melblandingen i vannblandingen og rør godt. La deigen tykne på lav varme til den slipper fra kjelen.
  5. Overfør deigen til en bakebolle og la den avkjøles til den er lunken.
  6. Bruk en håndmikser til å blande inn ett egg av gangen i deigen. Tilsett deretter vaniljeekstrakt og bakepulver og bland godt.
  7. La deigen hvile i ca. 20 minutter.
  8. Ha deigen i en sprøytepose eller en brødpose med et hull klippet i enden, og fyll formene.
  9. Stek donutsene på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
  10. Mens donutsene avkjøles, lag glasuren ved å blande sukrin melis, smeltet smør, vaniljeekstrakt, kakao pulver og mandel-/kokosmelk til ønsket konsistens.
  11. Dypp toppen av de avkjølte donutsene i glasuren og dryss over hakkede peanøtter.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!