Kraftmat.no

Lavkarbo Focaccia med Spicy Kryddersmør

Med en sprø skorpe og en myk, saftig kjerne er blir dette brødet fort en favoritt. Det er både glutenfritt og perfekt for de som følger en lavkarbo livsstil.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

Focaccia brød:

360 ml revet ost
2 ss nøytral kremost
1 ts hvitvinseddik
1 egg
100 g mandelmel
1/2 ts Himalayasalt
1/2 ts hvitløkpulver

Spicy kryddersmør:

60 g smør
3 fedd hvitløk, hakket
1/2 ts Himalayasalt
1/2 ts fersk rosmarin, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader Celsius.
  2. Ha kremost og revet ost i en bolle og varm det i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt, eller til det er smeltet.
  3. Rør godt sammen slik at osten blander seg jevnt.
  4. Tilsett hvitvinseddik, egg, mandelmel, Himalayasalt og hvitløkpulver til osteblandingen, og bland godt.
  5. Fordel deigen jevnt utover et bakepapirkledd bakebrett til ca. 20 cm i diameter, eller ønsket form.
  6. Prikk deigen med en gaffel.
  7. Stek brødet i ovnen i ca. 12 minutter, eller til det er gyllenbrunt.
  8. La brødet avkjøles.
  9. For kryddersmøret, bland sammen smør, hakket hvitløk, Himalayasalt og hakket rosmarin.
  10. Smør blandingen over det avkjølte focacciabrødet.
  11. Legg et bakeark på toppen av brødet for å unngå overbaking på toppen.
  12. Stek brødet ytterligere 10 minutter.
  13. Avkjøl på rist.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!