Kraftmat.no

Lavkarbo Sjokoladekake med Friske Bær & Nøtteblanding

Denne lavkarbo sjokoladekaken med et fyldig lag av kremostfyll, toppet med friske bær og en deilig nøtteblanding, er en himmelsk godbit som vil glede smaksløkene dine.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

Til kakebunnen:

60 g Sukrin
30 g usøtet kakaopulver
120 g mandelmel
2 egg (romtemperatur)
60 g smør
2 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
2 dl usøtet mandelmelk
30 g sjokoladechips

Til fyllet:

250 g kremost (nøytral)
60 g smør
1 ts vaniljeekstrakt
120 g Sukrin
4 ts usøtet kakaopulver
2 ts fløte
1 klype salt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. I en bolle blander du mandelmel, Sukrin, kakaopulver og bakepulver. Rør godt.
  3. Tilsett smør og vaniljeekstrakt, og bruk gjerne en håndmikser til å blande.
  4. Tilsett eggene, mandelmelk og til slutt sjokoladechips. Bland godt.
  5. Hell røren i en smurt kakeform eller bruk bakepapir.
  6. Stek kaken i ca. 25 minutter, eller til den er gjennomstekt. Sjekk med en tannpirker.
  7. Mens kaken steker, lag fyllet: Pisk sammen romtemperert kremost og smør til det er godt blandet.
  8. Tilsett kakaopulver og Sukrin, og bland godt med håndmikseren.
  9. Pisk inn fløten og vaniljeekstrakt i ca. 2-3 minutter til fyllet er luftig og kremaktig.
  10. Når kaken er ferdig stekt og avkjølt, kan du dele den i to lag og spre fyllet mellom lagene. Alternativt kan du ha fyllet på toppen av kaken.
  11. Pynt med friske bær og en deilig nøtteblanding før servering.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!