Lavkarbo Skybrød med Spekeskinke & Ost
Med en fluffy konsistens og deilige smaker av krydder, er disse brødene både smakfulle og enkle å lage.

Porsjoner:
3
Tid:
25 min
Vanskelighet:
Enkel
Ingredienser
- 3 egg
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts løkpulver
- 1 ts Mexicana krydder (valgfritt)
- 3-4 finhakkede laurbærblader
- 3 ss nøytral kremost
- Tilbehør:
- Salt spekeskinke
- Ost
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og legg bakepapir på et stekebrett.
- Skill eggene, og ha eggeplommene i en bolle og eggehvitene i en annen.
- Varm kremosten i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder til den er myk og lettere å jobbe med.
- I bollen med eggeplommer, tilsett den varme kremosten og bruk en håndmikser for å blande godt sammen.
- Tilsett salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, Mexicana krydder (om ønskelig) og finhakkede laurbærblader i blandingen og rør godt.
- I den andre bollen med eggehvitene tilsetter du bakepulver og bruker håndmikseren til å piske til det dannes stive topper.
- Vend forsiktig inn eggehvitene i blandingen av eggeplommer og kremost.
- Fordel røren i små porsjoner på det forberedte bakebrettet. Begynn med små porsjoner og øk størrelsen etter ønske.
- Stek i forvarmet ovn i 10-12 minutter, eller til brødene er gylne og gjennomstekte.
- Server skybrødene med skiver av salt spekeskinke og ost.
💡 Tips
Lagre gjerne dobbel porsjon og frys ned resten for raske middager!