Kraftmat.no

Lavkarbo Suksess Terte: En Hjemmelaget Delikatesse

Ønsker du å lage en fantastisk lavkarbo-vennlig versjon av den klassiske suksess tertekaken? Da er du på rett sted! Denne oppskriften tar deg tilbake til barndommens søte minner, men med en sunnere vri som passer perfekt inn i din lavkarbo-livsstil.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

Ingredienser:

Kakebunn:

  • 5 eggehviter
  • 50 gram finesse (sukrin)
  • 20 gram sukrin
  • 75 gram mandler
  • 75 gram hasselnøtter
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts psylliumhusk

Krem:

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 1/4 ts vaniljepulver
  • 60 gram sukrin melis
  • 20 gram bjørkesøt
  • 150 gram smør (romtemperatur)

Topping:

  • Hakkede mandler og hasselnøtter
  • Sukkerfri sjokolade (raspet eller smeltet)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Pisk eggehviter stive.
  3. I en food prosessor eller for hånd, hakk mandler og hasselnøtter til mel.
  4. Bland nøttemel, finesse, sukrin, bakepulver og psylliumhusk sammen, og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
  5. Fordel røren jevnt i en bakeform foret med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Mens kakebunnen avkjøles, lag kremen: Bland sammen eggeplommer, kremfløte, vaniljepulver og søtning i en kjele, og varm opp på middels temperatur til kremen tykner.
  7. Når kremen har blitt tykkere, rør inn smøret og smør over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet slik at kremen stivner.
  8. Når kaken er klar til servering, pynt den gjerne med hakkede mandler og hasselnøtter, og dryss over raspet eller smeltet sukkerfri sjokolade.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!