Lever er så sunt og absolutt en del av et kosthold bestående av kraftmat. Likevel kan Lever virke skummelt for mange, noe jeg fult ut kan forstå. Lever smaker noe spesielt om du er ikke vandt med det, og det kan være vanskelig å spise det for seg selv. Hjemmelaget leverpostei derimot er fantastisk god! Mye bedre en hva du får på butikken. Enkelt er det også! Denne oppskriften er helt uten mel og melk.
- Vanskelighetsgrad: Middels
- Tid: Over 60 minutter
- Porsjoner: 5
Ingredienser
- 350 gr lever, Kalv, lam, kylling osv..
- 250 gr fett (fra koking av kraft eller spekk)
- 1 egg
- 1 løk
- 2 ts muskat
- 2 ts kryddernellik
- Litt salt og pepper

Kvern leveren eller bruk en god processor

Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til homogen masse

Hell massen over i en form

Stekes i vannbad på 170 grader i 70 minutter

La den hvile i 10 minutter før den skjæres i.

Jeg pleier å dele den opp i mindre biter og fryse ned det jeg ikke skal bruke med det samme.