Matcha Chiapudding med Yoghurt, Nøtter og Fiken
Laget med chiafrø, matcha pulver, gresk yoghurt, nøtter og friske fiken, er dette måltidet en perfekt kombinasjon av smak og næring. Chiapuddingen er enkel å forberede og kan tilpasses etter din egen smak.

Porsjoner:
3
Tid:
15 min
Vanskelighet:
Enkel
Ingredienser
- 2 dl chiafrø
- 1 dl kokosmelk eller annen usøtet melk
- 1-2 dråper vaniljeekstrakt
- 1/2 ts lønnesirup (valgfritt)
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 ss matcha pulver
- 1 fiken, skiver
- 1 håndfull valnøtter, grovhakket
Fremgangsmåte
- Legg chiafrøene i bløt sammen med kokosmelk, vaniljeekstrakt og eventuell lønnesirup i en beholder med lokk. La det stå i kjøleskapet over natten.
- Neste dag, bland matcha pulveret grundig inn i den ferdige chiapuddingen til den får en jevn og grønn farge.
- Skjær fiken i skiver og legg dem inntil innsiden av glassene du skal servere chiapuddingen i.
- Fyll glassene halvveis med den grønne matcha chiapuddingen.
- Dryss de grovhakkede valnøttene over chiapuddingen.
- Topp deretter med gresk yoghurt.
- Til slutt, pynt med flere valnøtter på toppen.
💡 Tips
Lagre gjerne dobbel porsjon og frys ned resten for raske middager!