Mormors Hjemmelagede Levergryte

Mormors Hjemmelagede Levergryte

Noen har problemer med å få i seg okse lever. Noen spiser den rå mens andre lager gode måltider, og andre igjen må bruke kapsler for å få det i seg. Jeg har spist rå lever i tre år og ble etterhvert lei, så jeg lager meg nå ei gryte jeg synes er god som min mormor lagde til meg når jeg var lita. Jeg bruker heller ikke akkurat 150 gram i uka med lever, men jeg sørger for at jeg kjøper meg en klump når jeg kjenner kroppen trenger det, og kjøper meg da gjerne 1 kg slik at jeg kan spise dette over et par dager.

Ingredienser

  • 500 gr lever
  • løk
  • sopp
  • bacon
  • scampi
  • fløte 

Start med å kutte lever i ønskelige biter

Deretter kutter du løk og sopp

Jeg steker ofte bacon i stekeovn for å få den sprø. Stekovn på 200 grader i ca. 10-15 min. Alt etter hvor sprø du vil ha baconet.

Start med å frese sopp og løk

Lever skal ikke steke lenge. Kun til den er såvidt brunet og ofte i 5 min eller mindre alt etter hvor høy varme du bruker. Jeg bruker som regel lav varme for å ikke miste næringen i leveren

Når leveren er nesten stekt har du oppi ønsket mengde fløte og lar den putre på lav varme. Jeg bruker mye fløte i min gryte og det blir nesten suppe av det, men jeg liker smaken dette gir. Når gryta er ferdig kan baconet tilsettes i de siste minuttene før inntak eller haes i ved siden av.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter