Om Meg

33 år, Kostholdsveileder

  • Stor interesse for faget og bruker mye tid på å lese meg opp på aktuelt stoff inne ernæring.
  • Utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske skole
  • Studerer for tiden Ernæringsterapi ved Tunsberg Medisinske skole

Min store interesse er ernæring og hva maten gjør med helsen vår. Mitt mål er langsiktig god helse og føle seg bra i hverdagen.

Jeg har de siste 6-7 årene blitt mer og mer interessert i helse og har prøvd mye forskjellig. I oppveksten gikk det  mye i brød og nugatti og jeg hadde veldig  liten kunnskap om hva maten hadde å si forkroppen min. Interessen og kunnskapen  for mat og helse har som sagt økt mye mye de siste årene. Hvorfor det?

Mye av grunnen for at jeg har fått interessen er at vi har hatt en del sykdom i familien. Jeg har sett kreft og hjerte og karr sykdom på nært hold og vet at dette påvirker veldig mange.  Dette har ført til at jeg ønsker å forstå mer av hva som er grunnen til at disse sykdommene er blitt så vanlig og rammer mange av oss. Dårlig kosthold og livsstil må nok ta sin del av skylden for at disse sykdommene får utspille seg. 

Jeg har lest bøker, hørt podcaster og hentet mye informasjon fra mange forskjellige hold. Alt i fra slankeshaker, paleo kostholdet, keto kostholdet, fasting, 5:2 dietten og nå nylig har carnivore dukket opp. Dette har vært noen lærerike år, men det var ikke før for to år siden (2018) at jeg bestemte meg for å studere Kostholdsveileder for å få litt mer faglig bakgrunn. Etter at jeg fullførte kostholdsveileder bestemte jeg meg for å gå enda dypere inn i materien og studerer nå ernæringsterapi ved samme skole.  

Mitt mål er å øke min egen kunnskap, slik at jeg kan hjelpe andre med deres kosthold og livsstils utfordringer. Om det skulle være å gå ned i vekt, få mer energi, yte bedre på trening eller forbedre helsen sin generelt. Det er mange som har diffuse problemer og nedsatt livskvalitet og mange ganger er dette på grunn av et dårlig kosthold.  Det vanlige i dagens samfunn er å gå til legen og få behandling av symptomene man har. Jeg har derimot stor tro på at man få finne roten til problemet. Hva er grunnen? Og kan vi bli kvitt dem for godt? 

Jeg skal være helt ærlig å si at kosthold er veldig vanskelig og det florerer av informasjon og ulike meninger om hva som er rett og galt. 

Alle er forskjellige, så man må alltid ta individuelle vurderinger. Jeg tror ikke det finnes en måte å spise på som er fasit og som fungerer for alle, men at man bør se på det evolusjonære for å forstå hvordan vi er skapt til å leve og hva mennesker bør spise så må man alltid gjøre individuelle tilpasninger. 

DEL

Lik Kraftmat.no på facebook

Annonse

Flere innlegg

chaffles

Chaffles

Beskrivelse: Chaffles eller egg og ostevafler er blitt ganske populært innenfor lavkarbo/keto miljøet. Det er en utrolig enkel vaffel variant.

Les mer »
tilbehør

Hjemmelaget hummus

Beskrivelse: Serveres til kjøtt og fisk i stedet for poteter, ris eller pasta. Oppskrift: Tid: 15 minutter Porsjoner: 2-3 personer

Les mer »