Sjokoladetrukket Vaniljeis
La deg friste av denne herlige kombinasjonen av kremet vaniljeis, sprø nøtter og delikat sjokoladetrekk. Denne oppskriften vil garantert glede smaksløkene dine og være en hit på sommerkvelder eller ved andre anledning!

Porsjoner:
8
Tid:
30 min
Vanskelighet:
Enkel
Ingredienser
- 2 mandelstenger
- 6 eggeplommer
- 1/2 ts himalayasalt
- 5 dl fløte
- 2,5 dl usøtet mandelmelk
- 90 g Sukrin (sukkererstatning)
- Sukkerfri sjokolade
- Nøtter etter ønske (f.eks. valnøtter, pecannøtter)
Fremgangsmåte
- Del mandelstengene på tvers og skrap ut frøene.
- Kok opp mandelstenger, mandelmelk og fløte i en kjele. Fjern mandelstengene når blandingen begynner å boble i kantene, og la det avkjøles i 30 minutter mens du rører jevnlig.
- Ha eggeplommer, Sukrin og salt i en bolle. Bruk en håndmikser og mix i ca. 2 minutter.
- Hell den avkjølte vaniljeblandingen over i eggeblandingen mens du mikser på lav hastighet.
- Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp på lav varme, rør kontinuerlig i 8-10 minutter til blandingen tykner. Pass på at den ikke koker.
- Fjern blandingen fra varmen og la den avkjøles.
- Hell blandingen i en iskremmaskin og følg maskinens instruksjoner for å lage iskrem.
- Når isen er ferdig, overfør den til en beholder og frys den i minst 4 timer eller over natten.
- Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og rør til den er glatt.
- Hakk nøtter etter ønske.
- Ta ut isen fra fryseren og bruk en iskremskje for å forme kuler. Dypp hver iskule i den smeltede sjokoladen og rull deretter i de hakkede nøttene.
- Legg de sjokoladetrukne iskulene tilbake i fryseren i noen minutter for å stivne.
💡 Tips
Lagre gjerne dobbel porsjon og frys ned resten for raske middager!