Handlekurv (0)

Handlekurven er tom.

Fortsett å handle

Spicy TexMex grateng med creme fraiché, tomater & friske urter.

Lag en enkel og spicy TexMex-grateng med kjøttdeig, creme fraîche, tomater og hjemmelaget tacokrydder – en smakfull middag klar på under en time!
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig (f.eks. storfe eller kylling)
  • 3 dl creme fraîche
  • 2 ss Hjemmelaget Tacokrydder
  • 1 løk (finhakket, ca. 100 g)
  • 1 rødløk (finhakket, ca. 100 g)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 boks hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2–3 dl revet hvitost (f.eks. cheddar eller mozzarella)
  • 1 ½ dl vann
  • 2 ss tacosaus
  • 2 ss hakkede friske tomater (til topping)
  • 1 ss finhakkede friske urter (f.eks. koriander eller persille)
  • 2 ss knuste nachochips (til topping)
  • 1 ss smør (til steking)

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen: Sett stekeovnen til 180 °C og la den varme opp mens du forbereder ingrediensene.

2. Finhakk løk og hvitløk: Skjær 1 løk, 1 rødløk og 2 fedd hvitløk i små biter og ha dem klare i en bolle.

3. Brun kjøttdeigen: Varm en stor stekepanne på middels varme med 1 ss olivenolje. Ha i 400 g kjøttdeig og stek i 5–7 minutter til det er brunt, sammen med løk, rødløk og hvitløk. Rør av og til for å smuldre kjøttet.

4. Krydre blandingen: Tilsett 2 ss Hjemmelaget Tacokrydder og 1 ½ dl vann til kjøttet. Rør godt og la det småkoke i 8–10 minutter til smakene setter seg og sausen tykner litt.

5. Tilsett tacosaus: Hell i 2 ss tacosaus og rør den godt inn i kjøttblandingen for ekstra TexMex-smak.

6. Overfør til form: Ha kjøttblandingen og 1 boks hakkede tomater i en ildfast form (ca. 20×25 cm). Bland inn 1 ts salt og ¼ ts pepper, og topp med 2–3 dl revet hvitost jevnt fordelt over overflaten.

7. Gratiner i ovnen: Sett formen midt i ovnen og stek i 10–15 minutter til osten er smeltet, gylden og boblende. Sjekk etter 10 minutter for å unngå oversteking.

8. Tilsett creme fraîche: Ta gratengen ut av ovnen og fordel 3 dl creme fraîche i tynne striper eller klatter over toppen med en skje. Dryss over 2 ss hakkede friske tomater og 2 ss knuste nachochips.

9. Pynt og server: Topp med 1 ss finhakkede friske urter som koriander eller persille. Server varm rett fra formen og nyt en spicy TexMex-favoritt!

Del denne oppskriften

En smaksrik favoritt

Her har vi en TexMex-grateng som er superenkel å lage og som fort blir en favoritt på travle dager. Denne retten kombinerer saftig kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder, frisk tomatsaus og et lag med smeltet ost for en middag som både metter og gleder.

Med løk, hvitløk og paprika får du en spicy base, mens creme fraîche, hakkede tomater og friske urter tilfører kremet friskhet og en herlig finish. Dette er en perfekt måte å bringe TexMex-smaker til bordet på en sunn og rask måte.

Gratengen er fleksibel – tilpass krydderstyrken eller toppingen etter smak, og nyt en rett som er like god til hverdags som til helgekosen. Server den rett fra ovnen for maksimal nytelse, eller spar rester til en rask lunsj neste dag.

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

gratis guide fra kraftmat

Frisk med ekte mat!