Startproblemer

Vi innser at å hoppe inn i en ny livsstil kan være overveldende, men du er ikke alene, vi er her for å støtte deg underveis! Du kan sende oss e-post til: kevin_bolstad@kraftmat.no

Her er noen tips til å komme i gang:

  1. Star med siden om nøkkelpunkter før du kommer i gang, KLIKK HER
  2. Se videoen om hvordan du navigerer deg i medlemskapet, KLIKK HER
  3. Følg medlemskapet slik vi har satt det opp, bruk pilene nederst på alle sider til å navigere.
  4. Finn spørsmål vi allerede har svart på her på Q&A-siden og send inn sprøsmål.

Detoks-symptomer er ofte influensalignende, og det er sannsynlig at alle vil gjennomgå dette til en viss grad. Det er faktisk en del av helbredelsesprosessen  at giftstoffer fjernes fra systemet ditt.

Vi anbefaler uansett at du ikke starter med alt for drastiske detoksin til å begynne med. Følger du programmet bygger du opp helsen gradvis til å tåle tyngre detokser på et senere tidspunkt  

Å ta ting som melististel eller klorofyll er veldig nyttig for både å støtte leveren når den behandler disse, og dempe symptomene. Det kan se ut som om ting blir verre, eller at kroniske problemer kommer tilbake, men hvis det er avgiftende, er dette midlertidig. KLIKK HER for siden med anbefalt tilskudd

Noe av det beste du kan gjøre er å føre en matjournal. Spor hver reaksjon, fysisk, mental og emosjonell, så begynner du å se mønstre dukke opp.

Første regel er at du skal kun spise når du er sulten. I starten vil du høyst sannsynlig kjenne på sult følelse, men etterhvert som du kommer kroppen din blir vant til fettforbrenning vil du oppleve at sult ikke lenger er et problem. Begynn med tre måltider daglig for og så pushe frokosten lengre utover dagen helt til du bare spiser 2 måltider.

Det er ikke nødvendig å gjøre en rens før, bare begynn! Når du går gjennom protokollen, vil kroppen din naturlig avgifte seg selv. Når det er sagt, hvis du føler at tarmen din er spesielt betent, kan du starte med en beinbuljong i et par dager, men det er ikke nødvendig.

Mange har en misoppfatning at det å starte en lavkarbodiett ofte vil være svært tidkrevende og dyrt, men hva hvis jeg sier at du sannsynligvis vil både få mer tid samtidig som du spare penger.

Som vi har gått gjennom vil du ikke ha behov for å spise 5 ganger til dagen på denne dietten. Dette bidrar til og gjøre planlegging lettere og mindre tidkrevende. Siden sult heller ikke er et problem lengre forsvinner også fristelser som å kjøpe bolle og sjokolade til lunsj.

Mange tror at lavkarbo er dyr fordi kjøtt er dyrt, men du skal jo ikke spise så mye kjøtt. Om du tar deg tid og setter deg inn i diett, vil du fort oppdage at du slipper å planlegge så mange måltider. Samtidig vil du spare penger.   

Det finnes fremdeles god mat i dagligvarebutikken, og det er faktisk der du skal handler mesteparten. oppsøkt butikker med godt utvalg av grønnsaker og kjøtt med god kvalitet. Butikkene har ofte mulighet til å bestille inn varer om du bare spør, handle rundt butikken og ikke i midten.

Vi har dedieket et eget innlegg til dette. Se: HVOR/HVORDAN BØR DU SKAFFE MATEN?

Kalorier har noe å si i det store bildet. Spiser man altfor mye kalorier vil dette selvsagt har noe å si for vekten. Men vi mener at man ikke skal ha et så stort fokus på det, spesielt i begynnelsen. Grunnen til dette er at kalorier inn/ut ikke sier alt. Man kan ha problemer med metabolismen, endokrine utfordringer, matsensitivitet og næringsinnholdet i maten man spiser vil ha mye.

Hele poenget med å spise ketogent er at man skal få i seg alle de nødvendige næringsstoffene og godt med fett slik at man holder seg mett mellom måltidene. Dette vil også bidra til at man ikke overspiser. En blanding av karbohydrater og fett fører lett til overspising.

Nei. Hvis du ønsker å komme i ketose og bli der, må du holde deg til planen. I begynnelsen kan det ta over en uke å komme seg tilbake i ketose igjen. 

Koffein er et stimuli som stimulerer binyrene. For noen kan kaffi fungere fint, men for de med lavt stoffskifte er det lurt å begrense inntaket.

Mage & tarm

Mage og syreproblemene dine stammer fra en ubalanser i tarmfloraen. Bakterier, sopp, parasitter og virus lever i et symbiotisk forhold med kroppen. De hjelper oss å fordøye maten og i å holde oss friske.

70-80% av immunforsvaret finnes bak tynntarmsveggene. Da disse er i takt fungerer kroppen og immunforsvaret bra. Grunnet dårlig kosthold, antibiotika, stress Etc.. Dannes det hull i disse veggene og proteiner som gluten kan passere, noe de absolutt ikke skal. Det ender opp med at immunforsvaret går i 100 og angriper seg selv. Der av autoimmunn sykdom. 
 
Tarmkulturen hjelper å holde disse i takt, men nå det er en ubalsen fungerer ikke dette. Det er dette du må rette opp i. 
 
Magesyre er ofte et stort problem, men det er et sekundær problem. Det er absolutt lurt av deg og øke magesyren, men det vil sannsynligvis ikke være nok. Det kan dog være lurt å ta enkelte tilskudd for å forterke syren mes du retter opp i tarmfloraen, HCL med pepsin og fordøyelses enzymer kan være efektivt. Har du fått påvist magesår, skal du ikke ta HCL.

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!