Mer overskudd Friskere fordøyelse Bedre fokus Ned i vekt med kraftmat

Squashgetti bolognese – Lavkarbo

Tradisjonell spagetti bolognese er en sikker vinner på middagsbordet. Dessverre så kan spagettien sende blodsukkeret ditt ut på en liten berg og dalbane-tur, i tillegg er det mange som ikke tåler gluten. Her kommer en litt sunnere variant av retten. Den er næringsrik og holder deg mett lenge. I tillegg holder den blodsukkeret stabilt slik at du ikke trenger å oppleve "oksehunger" og cravings på kveldstid.

Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplan.

Porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 1 finhakket løk
  • 1 pakke kjøttdeig
  • 1 pakke hakket tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 ss gelatinrik kraft (kan sløyfes, men du får bedre smak og en bedre næringsprofil på retten om du har det med).
  • 2 ss oregano (gjerne fersk om du får tak i).
  • Salt & pepper
  • 2 squash (av typen zucchini)

Slik gjør du:

Steg 1 – Bruk en “spiralizer” til å spiralisere squashene. Legg i en sil og strø over 2 ss salt. La det stå i 15-30 minutter slik at vannet trekkes ut.

Steg 2 – Stek finhakket løk i smør eller ghee. La det surre på middels varme i 5-10 minutter.

Steg 3 – Ha oppi kjøttdeigen og brun den sammen med løken.

Steg 4 – Når kjøttdeigen er brunet har du oppi resten av ingrediensene: Hakket tomat, tomatpuré, kraft og oregano. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Steg 5 – Så lager du ferdig squashgettien. Vri den forsiktig slik at du får ut mesteparten av vannet.

Steg 6 – Kok opp en gryte med vann. Ha squashgettien oppi i 2-3 minutter så er det klar.

Del oppskriften

Lik oss på facebook