Squashgetti bolognese

Squashgetti bolognese

Beskrivelse

Tradisjonell spagetti bolognese er en sikker vinner på middagsbordet. Dessverre så kan spagettien sende blodsukkeret ditt ut på en liten berg og dalbane-tur, i tillegg er det mange som ikke tåler gluten.

Her kommer en litt sunnere variant av retten: Squashgetti bolognese. Den er næringsrik og holder deg mett lenge. I tillegg holder den blodsukkeret stabilt slik at du ikke trenger å oppleve “oksehunger” og cravings på kveldstid.

Oppskrift

  • Tid: 40 minutter
  • Porsjoner: 4 porsjoner
  • Ingredienser:
  • 1 finhakket løk
  • 1 pakke kjøttdeig
  • 1 pakke hakket tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 ss gelatinrik kraft (kan sløyfes, men du får bedre smak og en bedre næringsprofil på retten om du har det med).
  • 2 ss oregano (gjerne fersk om du får tak i).
  • Salt & pepper
  • 2 squash (av typen zucchini)

Slik gjør du

  • Bruk en “spiralizer” til å spiralisere squashene. Legg i en sil og strø over 2 ss salt. La det stå i 15-30 minutter slik at vannet trekkes ut. I mellomtiden lager du kjøttblandingen:
  • Stek finhakket løk i smør eller ghee. La det surre på middels varme i 5-10 minutter.
  • Ha oppi kjøttdeigen og brun den sammen med løken.
  • Når kjøttdeigen er brunet har du oppi resten av ingrediensene: Hakket tomat, tomatpuré, kraft og oregano. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Så lager du ferdig squashgettien. Vri den forsiktig slik at du får ut mesteparten av vannet.
  • Kok opp en gryte med vann. Ha squashgettien oppi i 2-3 minutter så er det klar.
DEL

Gratis nyhetsbrev 

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din vikelig er ment til.

  • Motivasjon
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Motivasjon
  • Oppskrifter
  • Helse