Sukkerfri & salt karamellsaus

Karamell er jo bare sååå godt og kan brukes i så mange sammenhenger, perfekt til pannekaker. Dette er et supert alternativt til KETO og sukker redusert livsstil.
  • 60 gr smør
  • 90 gr xylitol
  • 1/2 ts salt
  • 1,2 dl fløte
  • 2-3 dråper vanilje ekstrakt
  • 1-2 dråper molasses
  • 1/2 ts himmalaya salt eller evt havsalt

Steg 1 – I en liten panne på medium temperatur smelter du smøret mens du rører. Rør til smøret begynner å brune i ca 5 minutter.

Steg 2 – Ha så i fløte og salt, rør godt i noen minutter til alt er jevnt og blandet.

Steg 3 – Tilsett så xylitol og rør til karamell begynner å tykne og smak deg til med salt og konsistens. Vil du ha den tynnere, da har du bare i en liten desj fløte extra.

Steg 4 – Helt til slutt har du i 1-2 dråper molasses.

Tips:  Oppbevares i kjøleskap og varmes opp på lav temperatur før den brukes for å få den silkemyke flytende konsistensen.

 

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Ønsker du å motta?

Fyll ut formen og motta handlelisten og kostholdsrådene.

Gratis og avmelding når som helst.