Handlekurv (0)

Handlekurven er tom.

Fortsett å handle

Sunne Donuts med Glasur og Sjokoladestriper

Laget med sunne ingredienser og toppet med glasur og sjokoladestriper, er de sikker på å bli en favoritt blant både store og små!
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

Ingredienser

  • 60 g mandelmel
  • 30 g kokosmel
  • 1 ss psylliumhusk
  • 1 ts xanthan gum
  • 240 ml vann
  • 60 g smør (meierismør)
  • 3 ss sukrin
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver

 

Ingredienser til glasur:

  • 1 dl Sukrin melis
  • 1-2 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader Celsius og smør donutformene grundig.
  2. I en bolle, bland sammen mandelmel, kokosmel, psylliumhusk og xanthan gum, og sett til side.
  3. I en kjele, kok opp vann, smør, sukrin og salt på høy varme mens du rører godt. Når blandingen begynner å koke, fjern kjelen fra varmen.
  4. Tilsett melblandingen i vannblandingen i kjelen og la det binde seg sammen på lav varme. Rør kontinuerlig til deigen begynner å slippe fra kantene av kjelen.
  5. Overfør deigen til en bakebolle og la den avkjøles til den er lunken.
  6. Bruk en håndmikser til å blande inn ett egg av gangen i deigen. Tilsett deretter vaniljeekstrakt og bakepulver, og bland til deigen er jevn.
  7. La deigen hvile i 20 minutter.
  8. Overfør deigen til en sprøytepose med et stort hull, eller bruk en brødpose og klipp av et hjørne. Fordel deigen jevnt i donutformene.
  9. Stek donutsene i forvarmet ovn i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte.
  10. Avkjøl donutsene på rist mens du lager glasuren.
  11. For å lage glasuren, bland sammen Sukrin melis og vann til du får en jevn konsistens. Tilpass konsistensen ved å tilsette mer vann om nødvendig.
  12. Når donutsene er avkjølt, dypp toppen av hver donut i glasuren og la det renne av.
  13. Pynt donutsene med sjokoladestriper etter ønske, og la glasuren stivne helt før servering.
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

gratis guide fra kraftmat

Frisk med ekte mat!