Surdeigsbrød av spelt

Surdeigsbrød av spelt

Surdeigbakst kan høres komplisert ut, men sannheten er at det er veldig enkelt! Det er litt mer tidkrevende enn gjærbakst, men resultatet er verdt å vente på. Så er det skikkelig mestringsfølelse å få det til!

Denne oppskriften gir 2 brød. Før du begynner å baker trenger du en starter: Oppskrift på starter finner du her. 

Ingredienser

  • Surdeigsstarter
  • 500g siktet spelt mel
  • 500g sammalt speltmel
  • 6,5 dl vann
  • 1 ss salt
  • Litt ekstra fint mel

Før du begynner å bake må surdeigen din være aktiv. Ta den ut  ut av kjøespaet og mat den med mel i 12 timer før duskal bruke den.

Ha vannet opp i en bolle og bland inn 1 ss med salt helst uraffinert.

Bland in halvparten av melet i vantet og rør godt. Bland så inn surdeigen, Ca 100 g surdeig holder. Bland så inn resten av melet og la den stå i 1 time å hvile med en klut over

Etter en times tid har deigen din blitt elastisk. Ta deigen ut av skålen og begynn å kna deigen. Tilsett mer mel slik at den ikk er klissete.

Finn frem en bolle og ha et hånklede i bunn. Ha godt med mel i bolle og legg surdeigen over. Her skal den stå i romtemperatur i 8-12 timer gjern over natten.

DEigen skal nå ha bli «fluffig» og større. Finn frem et stekebrett medbakeparpir og bollen opp ner slik deigen kommer over på brettet.

Før du tar den i ovnen skjærerdu 4 streker på brødet.

Brødet skal stekes i 50-60 minutter på 250 grader. 

Gratulerer du har bakt verdens beste surdeigsbrød! Ikke skjær i brødet

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter

nyhetsbrev 
Motta Oppskrifter
Motta Helsetips
Motta Nyttige lenker

Skriv inn din e-post for å motta gratis nyhetsbrev

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

Velkommen

Logg deg inn for å ta i bruk ditt medlemskap på kraftmat.no