Surdeigsbrød av spelt

Surdeigbakst kan høres komplisert ut, men sannheten er at det er veldig enkelt! Det er litt mer tidkrevende enn gjærbakst, men resultatet er verdt å vente på. Så er det skikkelig mestringsfølelse å få det til!
  • Surdeigsstarter
  • 500g siktet spelt mel
  • 500g sammalt speltmel
  • 6,5 dl vann
  • 1 ss salt
  • Litt ekstra fint mel

 

Steg 1 – Før du begynner å bake må surdeigstarteren din være aktiv. Ta den ut  ut av kjølespaet og mat den med mel i 12 timer før du skal bruke den.

Steg 2 – Ha vannet opp i en bolle og bland inn 1 ss med salt helst uraffinert.

Steg 3 – Bland in halvparten av melet i vantet og rør godt. Bland så inn surdeigen, Ca 100 g surdeig holder. Bland så inn resten av melet og la den stå i 1 time å hvile med en klut over

Steg 4 – Etter en times tid har deigen din blitt elastisk. Ta deigen ut av skålen og begynn å kna deigen. Tilsett mer mel slik at den ikk er klissete.

Steg 5 – Finn frem en bolle og ha et hånklede i bunn. Ha godt med mel i bolle og legg surdeigen over. Her skal den stå i romtemperatur i 8-12 timer gjern over natten.

Steg 6 – Deigen skal nå ha bli “fluffig” og større. Finn frem et stekebrett medbakeparpir og bollen opp ner slik deigen kommer over på brettet.

Steg 7 – Før du tar den i ovnen skjærer du 4 streker på brødet.

Steg 8 – Brødet skal stekes i 50-60 minutter på 250 grader.

Steg 9 – Gratulerer du har bakt verdens beste surdeigsbrød! Ikke skjær i brødet før det har gått 30 minutter.

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Ønsker du å motta?

Fyll ut formen og motta handlelisten og kostholdsrådene.

Gratis og avmelding når som helst.