Laster...
Handlekurven er tom.
Fortsett å handleØnsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?
Steg 1 – Før du begynner å bake må surdeigstarteren din være aktiv. Ta den ut ut av kjølespaet og mat den med mel i 12 timer før du skal bruke den.
Steg 2 – Ha vannet opp i en bolle og bland inn 1 ss med salt helst uraffinert.
Steg 3 – Bland in halvparten av melet i vantet og rør godt. Bland så inn surdeigen, Ca 100 g surdeig holder. Bland så inn resten av melet og la den stå i 1 time å hvile med en klut over
Steg 4 – Etter en times tid har deigen din blitt elastisk. Ta deigen ut av skålen og begynn å kna deigen. Tilsett mer mel slik at den ikk er klissete.
Steg 5 – Finn frem en bolle og ha et hånklede i bunn. Ha godt med mel i bolle og legg surdeigen over. Her skal den stå i romtemperatur i 8-12 timer gjern over natten.
Steg 6 – Deigen skal nå ha bli «fluffig» og større. Finn frem et stekebrett medbakeparpir og bollen opp ner slik deigen kommer over på brettet.
Steg 7 – Før du tar den i ovnen skjærer du 4 streker på brødet.
Steg 8 – Brødet skal stekes i 50-60 minutter på 250 grader.
Steg 9 – Gratulerer du har bakt verdens beste surdeigsbrød! Ikke skjær i brødet før det har gått 30 minutter.
Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?
© kraftmat.no alle rettigheter