Handlekurv (0)

Handlekurven er tom.

Fortsett å handle

Surdeigsbrød av spelt

Surdeigbakst kan høres komplisert ut, men sannheten er at det er veldig enkelt! Det er litt mer tidkrevende enn gjærbakst, men resultatet er verdt å vente på. Så er det skikkelig mestringsfølelse å få det til!
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

Ingredienser

  • Surdeigsstarter
  • 500g siktet spelt mel
  • 500g sammalt speltmel
  • 6,5 dl vann
  • 1 ss salt
  • Litt ekstra fint mel

Fremgangsmåte

Steg 1 – Før du begynner å bake må surdeigstarteren din være aktiv. Ta den ut  ut av kjølespaet og mat den med mel i 12 timer før du skal bruke den.

Steg 2 – Ha vannet opp i en bolle og bland inn 1 ss med salt helst uraffinert.

Steg 3 – Bland in halvparten av melet i vantet og rør godt. Bland så inn surdeigen, Ca 100 g surdeig holder. Bland så inn resten av melet og la den stå i 1 time å hvile med en klut over

Steg 4 – Etter en times tid har deigen din blitt elastisk. Ta deigen ut av skålen og begynn å kna deigen. Tilsett mer mel slik at den ikk er klissete.

Steg 5 – Finn frem en bolle og ha et hånklede i bunn. Ha godt med mel i bolle og legg surdeigen over. Her skal den stå i romtemperatur i 8-12 timer gjern over natten.

Steg 6 – Deigen skal nå ha bli «fluffig» og større. Finn frem et stekebrett medbakeparpir og bollen opp ner slik deigen kommer over på brettet.

Steg 7 – Før du tar den i ovnen skjærer du 4 streker på brødet.

Steg 8 – Brødet skal stekes i 50-60 minutter på 250 grader.

Steg 9 – Gratulerer du har bakt verdens beste surdeigsbrød! Ikke skjær i brødet før det har gått 30 minutter.

Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

gratis guide fra kraftmat

Frisk med ekte mat!