Steg 1 – Bland sammen alt sammen i en krukke av glass. Ta enten på lokken uten ring, det skal komme luft inn, eller ta på et kjøkkenhåndkle med strikk rundt på toppen. La stå på benken 1-2 døgn.
Steg 2 – Sil så ut drikken med en plast sil. Kefirkorn reagerer på metall. Har du ikke plast sil, så kan du ta utav sitronen og frukten med en tre sleiv og så sile væsken igjennom et kaffefilter. Ta oppi en mugge av glass, med tett lokk. Holder ca. to uker i kjøleskapet. Skyll kefir kornene i kaldt vann før du setter en porsjon.
Steg 3 – Oppbevaring: Om du ikke skal bruke kefir kornene med en gang så har du to valg:
Steg 4 – Har du ikke kefirkorn så får du kjøpt det hos Naturligliv.no men du kan også se på Finn.no eller på fermenteringsgrupper på Facebook. Håper det smaker.
Prøv deg også på: Fermentert Kefir
Facebook-grupper bygger virkelig på fellesskap, noe som er er avgjørende for langvarig suksess.
Gratis og avmelding når som helst.