Vannkefir er en deilig drikk stappfull av gode bakterier for tarmen din. Denne lages på kefirkorn, som du mater med sukkerlake og tørket frukt. Kornene spiser så opp sukkeret og lager de gode bakteriene som tarmen vår trenger for å fungere optimalt.
Steg 1 – Bland sammen alt sammen i en krukke av glass. Ta enten pÃ¥ lokken uten ring, det skal komme luft inn, eller ta pÃ¥ et kjøkkenhÃ¥ndkle med strikk rundt pÃ¥ toppen. La stÃ¥ pÃ¥ benken 1-2 døgn.
Steg 2 – Sil sÃ¥ ut drikken med en plast sil. Kefirkorn reagerer pÃ¥ metall. Har du ikke plast sil, sÃ¥ kan du ta utav sitronen og frukten med en tre sleiv og sÃ¥ sile væsken igjennom et kaffefilter. Ta oppi en mugge av glass, med tett lokk. Holder ca. to uker i kjøleskapet. Skyll kefir kornene i kaldt vann før du setter en porsjon.
Steg 3 – Oppbevaring: Om du ikke skal bruke kefir kornene med en gang sÃ¥ har du to valg:
Lag en sukkerlake av vann og økologisk rørsukker og ha kornene oppi en tett boks i kjøelsapet. Holder 2-3 uker. Følg med dem.
Er det lenge til du skal bruke de igjen så kan du tørke de. Legg de utover et brett, og la de trøke i en 2-4 dager til de er tørre. De blir litt brunlig når de er tørr. Da kan du oppbevares i en tett boks til du skal bruke de igjen. Da må de vekkes med en sukker lake i 3-4 dager før du kan bruke de igjen.
Steg 4 – Har du ikke kefirkorn sÃ¥ fÃ¥r du kjøpt det hos Naturligliv.no men du kan ogsÃ¥ se pÃ¥ Finn.no eller pÃ¥ fermenteringsgrupper pÃ¥ Facebook. HÃ¥per det smaker.