Vannkefir

Beskrivelse

Vannkefir er en deilig drikk stappfull av gode bakterier for tarmen din. Denne lages på kefirkorn, som du mater med sukkerlake og tørket frukt. Kornene spiser så opp sukkeret og lager de gode bakteriene som tarmen vår trenger for å fungere optimalt.

Se også fermentert kefir

Oppskrift

 • 2-3 ss kefirkorn
 • 1 liter vann
 • 2 håndfull med økologisk tørket
 • frukt (jeg bruker rosiner)
 • 4 ss økologisk rørsukker
 • 1 tykk skive med sitron uten skall

Slik gjør du

 • Bland sammen alt sammen i en krukke av glass. Ta enten på lokken uten ring, det skal komme luft inn, eller ta på et kjøkkenhåndkle med strikk rundt på toppen. La stå på benken 1-2 døgn.

  Sil så ut drikken med en plast sil. Kefirkorn reagerer på metall. Har du ikke plast sil, så kan du ta utav sitronen og frukten med en tre sleiv og så sile væsken igjennom et kaffefilter. Ta oppi en mugge av glass, med tett lokk. Holder ca. to uker i kjøleskapet. Skyll kefir kornene i kaldt vann før du setter en porsjon.

  Oppbevaring: Om du ikke skal bruke kefir kornene med en gang så har du to valg:

  1. Lag en sukkerlake av vann og økologisk rørsukker og ha kornene oppi en tett boks i kjøelsapet. Holder 2-3 uker. Følg med dem.
  2. Er det lenge til du skal bruke de igjen så kan du tørke de. Legg de utover et brett, og la de trøke i en 2-4 dager til de er tørre. De blir litt brunlig når de er tørr. Da kan du oppbevares i en tett boks til du skal bruke de igjen. Da må de vekkes med en sukker lake i 3-4 dager før du kan bruke de igjen.

  Har du ikke kefirkorn så får du kjøpt det hos Naturligliv.no men du kan også se på Finn.no eller på fermenteringsgrupper på Facebook. Håper det smaker.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter