Hvordan lage ghee – klanert smør

Ghee er det man kaller smøret etter man har skilt ut proteinrestene fra melkefettet i smøret. Ghee tåler høyere temperatur enn vanlig smør, så det blir ikke brunt når du steker med det.
DEL

Ingredienser

  • Meierismør

Smelt smøret i en panne på svak varme.

Melkeproteinene flyter opp og danner et hvit belegg på toppen. Dette fjernes ved å sile det ut med en skje. Det er lettere å få tak i belegget når smøret har avkjølt i noen minutter.

Hel så smøret oppi et glass til det hvite i bunn holder på å helle oppi.

Når du har fått den klare delen i en egen beholder skal den oppbevares i romtemperatur.

Lik oss på Facebook

Kostholdsplaner

Vi har laget planene slik at du enkelt kan komme i gang med et bedre kosthold.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Tips og inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

Relaterte

Populære Kategorier

56FAE1B2-205B-4983-B5D5-ED5FD6DE32C8
Middag
Kopi av Uten navn (3)
Frokost
DSC01594
Lavkarbo/keto
D847541D-60F9-4561-8790-B2D8D7D26B2A
Gaps
shutterstock_1166515897
Egg & omelett
shutterstock_1018590367
Fermentering
shutterstock_731172043
Paleo

Siste nytt

0
    0
    Handlekurv
    handlekurven din er tom

    Motta ketoguiden - En guide til bedre helse med fettforbrenning

    Når du melder deg på vårt nyhetsbreve.

    Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.