Hvordan lage ghee – klanert smør

Ghee er det man kaller smøret etter man har skilt ut proteinrestene fra melkefettet i smøret. Ghee tåler høyere temperatur enn vanlig smør, så det blir ikke brunt når du steker med det.
  • Meierismør

Steg 1 –  Smelt smøret i en panne på svak varme.

Steg 2 –  Melkeproteinene flyter opp og danner et hvit belegg på toppen. Dette fjernes ved å sile det ut med en skje. Det er lettere å få tak i belegget når smøret har avkjølt i noen minutter.

Steg 3 – Hel så smøret oppi et glass til det hvite i bunn holder på å helle oppi.

Steg 4 – Når du har fått den klare delen i en egen beholder skal den oppbevares i romtemperatur

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Ønsker du å motta?

Fyll ut formen og motta handlelisten og kostholdsrådene.

Gratis og avmelding når som helst.