Hvordan lage ghee

Hvordan lage ghee

Jeg måtte bare prøve meg på å lage ghee eller klarnet smør som det også kalles. Hva er ghee? Ghee er rett og slett det man kaller smøret etter man har skilt ut proteinrestene fra melkefettet i smøret. Man bruker så melkefettet, da har man en ren fettkilde. Til og med mennesker med melkeintoleranse skal tåle ghee.

Du trenger:
Noen pakker med meierismør
Gryte som ikke er i teflon

Slik gjør du:
Smelt smøret på svak varme. Nå ser du et hvit skum på toppen. Dette kan du fjerne med enten tørkerull som du tar forsiktig oppå, eller en sil. Hel så smøret oppi et glass, og la det stå i romtemperatur til et hvitt lag har lagt seg på bunn.
Du kan enten prøve å helle oppi det klarnet smøret i egen beholder, uten å få det hvit med, eller du kan sile, enten med en sil, eller et kjøkkenhåndkle eller kaffefilter.
Når du har fått den den klare delen i en egen beholder skal den oppbevares i romtemperatur. Ghee tåler høyere temperatur enn vanlig smør, så det blir ikke brunt når du steker med det. Og på grunn av den rene fettkilden så det ghee bra for å stabilisere blodsukker og for forbrenningen.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter