Kraftmat.no

Hvordan lage ghee – klanert smør

Ghee er det man kaller smøret etter man har skilt ut proteinrestene fra melkefettet i smøret. Ghee tåler høyere temperatur enn vanlig smør, så det blir ikke brunt når du steker med det.

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Ingredienser

  • Meierismør

Slik gjør du

Steg 1 –  Smelt smøret i en panne på svak varme.

Steg 2 –  Melkeproteinene flyter opp og danner et hvit belegg på toppen. Dette fjernes ved å sile det ut med en skje. Det er lettere å få tak i belegget når smøret har avkjølt i noen minutter.

Steg 3 – Hel så smøret oppi et glass til det hvite i bunn holder på å helle oppi.

Steg 4 – Når du har fått den klare delen i en egen beholder skal den oppbevares i romtemperatur

Last ned vår GRATIS guide, og start din reisen mot en slankere, sterkere og friskere kropp!

Spis deg ned i vekt og til mer energi

Last ned vår GRATIS guide, og start din reise mot en slankere, sterkere og friskere kropp!