- Enkel
- 20 Min
Hvordan lage ghee – klanert smør
Ghee er det man kaller smøret etter man har skilt ut proteinrestene fra melkefettet i smøret.
Ghee tåler høyere temperatur enn vanlig smør, så det blir ikke brunt når du steker med det.
Spis deg ned i vekt og til mer energi med vår kostholdsplan.
Porsjoner: 20
Ingredienser:
- Meierismør
Slik gjør du:
Steg 1 – Smelt smøret i en panne på svak varme.
Steg 2 – Melkeproteinene flyter opp og danner et hvit belegg på toppen. Dette fjernes ved å sile det ut med en skje. Det er lettere å få tak i belegget når smøret har avkjølt i noen minutter.
Steg 3 – Hel så smøret oppi et glass til det hvite i bunn holder på å helle oppi.
Steg 4 – Når du har fått den klare delen i en egen beholder skal den oppbevares i romtemperatur