Mer overskudd 
Friskere fordøyelse 
Bedre fokus 
Ned i vekt 
Med kraftmat

Hvordan gå ned i vekt og hvordan bli 1 fettforbrennings maskin?

I dagens artikkel vil du få det jeg har lært gjennom alle mine år med forskning og studering, inkludert to av de viktigste faktorene når det kommer til å gå ned i vekt, 13 grunner til at vekten har stoppet opp (og hva du kan gjøre med dem), og mye mer!
les mer
Share on facebook
Share on email

Motta oppskrifter, tips & Inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst

Innledning

Det spørsmålet som veldig mange lurer på er hvordan du kan opprettholde muskelmasse og gå ned i vekt. Jeg har utdannet meg som kostholdsveileder og Ernæringsterapeut og syntes denne problemstillingen er utrolig interessant. Jeg har også veiledet folk med ulike kroppstyper og ulike mål.

Strategiene jeg har lært gjennom alle disse årene er gjennomsyret av vitenskap om hva som fungerer for sunn, varig og effektiv vektnedgang – og jeg tenker ikke på deg som ønsker å gå ned 10 kg før ferien eller bryllupet ditt, for så å gå opp igjen når dette er over. Gjør man dette kan det føre til hormonelle og metabolske ubalanser som ofte oppstår ved jojo-slanking. Disse problemene oppstår også hvis man følger en eller annen diett som skal være en vidunderkur. Du har sikkert hørt om noen som går på en suppe-diett i tre uker for å gå ned i vekt. De går nok ned i vekt, men hva skjer med hormonene og metabolismen?

Veldig mange sverger til spise mindre – beveg deg mer filosofien når det kommer til å gå ned i vekt, men kun å fokusere på det vil kunne skape problemer.

Men før vi begynner, la oss knuse noen myter om vektnedgang.

3 myter om vektnedang

Jeg har ved flere anledninger kommet borti disse påstandene når man snakker om å gå ned i vekt. Det å ha en forståelse av de faktiske mekanismene bak vektnedgang vil forberede deg på å takle din egen reise.

Myte nr. 1

Uansett hva du gjør, hvor mye du trener eller hvor rent kostholdet ditt er, vil du alltid ha det samme antallet fettceller du har bygd tidligere i livet ditt.

Denne dogmen dikterer at hvis du noen gang har vært overvektig forsvinner disse fettcellene aldri, men krymper i stedet og venter på at du skal spise en ekstra melkesjokolade slik at de kan blåses opp igjen.

Men dette er rett og slett ikke sant. Dr. Cate Shanahan som har skrevet boken Deep Nutrition og den nye boken The Fatburn Fix – sier at hvis du fjerner bare en biologisk variabel som er tilstede i de fleste menneskers liv, så kan du få fettceller til å dø. Men før vi kommer til denne variabelen, må du også forstå hvor fett blir av når du «brenner» det.

Myte nr. 2

Fett omdannes til energi eller varme. Dette bryter faktisk loven om oppbevaring av masse, som sier at «massen til en gjenstand eller samling av objekter endres aldri, uansett hvordan bestanddelene omorganiserer seg.» Fett blir heller ikke utskilt som avføring eller omdannet til muskler. I stedet puster du faktisk fett som denne undersøkelsen viser. Det stemmer: lungene dine er de viktigste utskillelsesorganene for vekttap via utånding av karbon, som blir byttet med karbonet i maten.

Ved å utføre en times moderat trening hver dag, økes stoffskiftet med opptil syv ganger, og NEAT (ikke-treningsaktivitetstermogenese) fra daglige aktiviteter som å stå, gå i trapper osv. Med andre ord … å bevege seg mer og spise mindre er de viktigste grunnleggende prinsippene for vektnedgang, men jeg blir overrasket over alle de som kaller seg «aktive individer» som sjelden går over 10 000 skritt på en dag, men som samtidig spiser 1000 ekstra kalorier om dagen fra en håndfull mandler eller sukker i kaffen sin. De spiser kanskje også noen «supermatvarer» som er fulle av overflødig kalorier som en stor mengde med peanøttsmør på kvelden. 

Myte nr.3

Å spise færre kalorier er den beste måten å gå ned i vekt på. Følgende forklaring på dette kommer rett fra Jonathan Bailors bok, The Calorie Myth: How to Eat More, Exercise Less, Lose Weight and Live Better, som jeg anbefaler deg å sjekke ut.

“Å spise mindre skaper ikke et behov for å forbrenne kroppsfett». I stedet får det kroppen til å senke tempoet. I motsetning til det mange mener, så vil kroppen spare på det fettet den har. I stedet forbrenner den muskelvev og det forverrer den underliggende årsaken til fedme. Hvorfor sparer kroppen på kroppsfett og brenner muskler? For å svare på det spørsmålet, la oss vinkle det litt annerledes.

Hva vil stoffskiftet ha mer av når det tror du sulter? Lagret energi. Hva er en god kilde til lagret energi? Kroppsfett. Så når stoffskiftet ditt tror du sulter, vil det bli kvitt eller holde på kroppsfett? Den vil holde på. Neste, hva vil stoffskiftet ditt ha mindre av når vi sulter? Den vil ha mindre vev (som forbrenner mye kalorier). Hvilken type vev forbrenner mange kalorier? Muskelvev. Så når stoffskiftet ditt tror du sulter, blir det kvitt muskelvev. Så å forbrenne alle disse musklene betyr at å sulte seg fører til mer kroppsfett – ikke mindre, spesielt på lang sikt. Så snart du slutter å sulte deg, har du alle kaloriene du pleide å ha, men trenger mindre av dem, takket være mindre muskler og redusert metabolisme. Resultatet? Kroppen din lagrer mer fett.

Etter at stoffskiftet vårt er sultet, er første prioritet å gjenopprette alt kroppsfettet det mistet og beskytte oss mot sult i fremtiden. Forskere fra E.A. Young ved University of Texas sier at etter man har hatt en kalori restriksjon kan man oppleve en tilbakevennende vektøkning.

Så hvis det å spise mindre ikke er løsningen for å kvitte deg med kroppsfett, hva kan du gjøre for å permanent kvitte deg med ekstra vekt?

Dette kan virke rart, men – som Joel Greene sier så er denne fettakkumuleringen kombinert med leptin ufølsomhet og ekstracellulær skade rundt fettceller forårsaket av jojo-slanking. Dette resulterer  i en betydelig motstand når du ønsker å gå ned i vekt.

To interessante grunner for at du ikke går ned i vekt

Husker du at jeg nevnte at du kan få fettceller til å dø ved å fjern bare en biologisk variabel som er tilstede i de fleste menneskers liv? Denne variabelen er ingen ringere enn betennelse – spesielt kronisk betennelse.

Når du overbelaster kroppen din med stressende faktorer som dårlig søvnmønster, en hektisk livsstil og overproduserer inflammatoriske kjemikalier fra ting som ultrabehandlede karbohydrater og vegetabilske oljer, kan det forårsake reell skade og føre til en uendelig kamp når du vil gå ned i vekt.

Noen av disse kjemikaliene inkluderer transformerende vekstfaktor-beta (TGF-beta), matriksmetalloproteinaser (MMP), vaskulær endotelvekstfaktor (VEGF), nitrogenoksidsyntase (NOS) og toll-lignende reseptor-4 (TLR4), som alle påvirker kroppen din gjennom dysregulering av hvite blodlegemer, insulinresistens, overproduksjon av nitrogenoksid og mye mer.

Betennelse kan være forårsaket av mange stressfaktorer, inkludert psykologisk stress, men den viktigste årsaken er ofte bearbeidede vegetabilske oljer. Enhver olje som er stekt, kokt eller behandlet ved høy temperatur, eller som har blitt utsatt for høyt trykk, vil kunne resultere i en form for betennelse og insulinresistens. De fleste flerumettede oljer (flertallet av oljer du finner i matbutikken og i maten du spiser på restauranter er flerumettede) er farlig ustabile og utsatt for oksidasjon. Oksidasjon fremmer produksjonen av svært giftige stoffer i arteriene, som igjen fremmer insulinresistens, leptinresistens og betennelse i hele kroppen.

Derfor er det viktigste du gjør når du ønsker å gå ned i vekt ganske enkelt å kutte ut disse oljene (soyaolje, peanøtter, raps og solsikkeoljer) og erstatte dem med sunnere alternativer som kokosnøttolje av høy kvalitet og ekstra jomfru olivenolje.

Ved siden av kronisk betennelse er glykemisk indeks en annen viktig aktør når det kommer til vektnedgang. Glykemisk indeks refererer til mengdene av sirkulerende blodsukker på et gitt punkt og svingningene i blodsukkeret som oppstår. Det er en av de viktigste variablene du bør vurdere når du prøver å gå ned i vekt. 

Hvis glykemisk variasjon kommer ut av kontroll, og blodsukkeret ditt blir for høyt, har kroppen din to valg: bli kvitt blodsukkeret ved å skyve det i muskelvev, eller lagre det som kroppsfett. Hvis energiforbruket ditt på dagtid ikke er høyt nok til å omdanne blodsukker til energi i musklene dine, vil det bli lagret i fettvev. Men før du går videre, bør du forstå ett viktig faktum: sukker i maten er ikke alltid farlig.

Sukker du spiser – enten det er fra frukt, honning, melk eller en noe snop – ender opp som glukose i blodet ditt. Så uansett hvilket kosthold du følger, bruker du sannsynligvis sukker i en eller annen form. Dette er ikke nødvendigvis et problem; problemet oppstår når blodsukkernivået ditt blir for høyt, noe som skjer når du spiser for mange kalorier fra ikke-næringsrike sukkerkilder, slik som bearbeidede karbohydrater, spiser sukker for ofte eller spiser mat for ofte, uavhengig av sukkerkilden. Alt kommer til å balanse. Her er mine syv beste strategier for å kontrollere blodsukkeret ditt:

  1. Styrketrening, til og med noe så enkelt som pushups og pullups.
  2. Lett, enkel trening, spesielt fastende.
  3. En enkel 10 til 30-minutters spasertur etter et måltid.
  4. Stå oppreist. Sørg for at du ikke sitter i en stilling hele arbeidsdagen.
  5. Innlemme så mange blodsukkerstabiliserende planter, urter og krydder (Ceylon kanel, berberin, eplecidereddik, vill bitter melon, etc.) i kostholdet ditt som mulig.
  6. Spis fiber. Fiber brytes ned i kortkjedede fettsyrer som hemmer omdannelsen av glukose til fettsyrer og øker insulinfølsomheten.
  7. Kald termogenese. Adiponectin er et hormon som frigjøres under kald eksponering som bryter ned fett og skyver glukose inn i musklene dine (som kan senke blodsukkeret). Du vil lære mer om kald termogenese etterpå.

Gå, stå, litt vekttrening, noen vanlige urter og krydder, et snev av ekstra fiber og utsett deg for kulde. Det er alt som trengs for å forhindre betydelige mengder glykemisk variasjon som har en tendens til å stoppe de som vil ned i vekt. 

Har du lyst på en kickstart i kostholdet ditt? Les mer om vår gratis ketoguide HER.

13 andre grunner til at du ikke gå ned i vekt

Betennelse og glykemisk variasjon er utvilsomt to av de viktigste bidragsyterne til uønsket kroppsfett. Ta i bruk de overnevnte strategiene for å raskt komme i gang med vektnedgang.

Nå skal du lære 13 flere grunner til at kroppen din ikke brenner fett så effektivt som den burde. Begynn med å få betennelse og glykemisk variasjon under kontroll. Videre tar du tak disse 13 tipsene.

Grunn nr.1: Kortisol og stress

Årsak: Kortisol, som forstyrrer normal insulinaktivitet. Kortisol kan øke hvis du mister et familiemedlem, emosjonelt stress, kulde, varme, fuktighet, for mye jobb og mye mer.

Løsning: Begynn å måle hjertefrekvensvariabiliteten (HRV). Hvis du ser gjennomgående lave eller inkonsekvente verdier, vil du sannsynligvis overprodusere kortisol. Den beste måten å virkelig se hva som skjer med kortisolnivåene dine, er å teste dem. Fordi hormonnivået svinger konstant, utføres denne testen ved å samle data gjennom hele dagen noe som gjør den ganske nøyaktig. 

Grunn nr.2: Søvnmangel

Årsak: Søvnmangel forårsaker insulinresistens, gir høy glykemisk variasjon, øker kortisolnivået, reduserer glukosetoleransen og øker stressende aktivitet i det sympatiske nervesystemet.

Løsning: Forbedre søvnen. Les mer om søvn her, hvis du vil lære mer om hvordan du optimaliserer søvn. Søvn og vekt henger sammen, så dette er et viktig område å prioritere. Dette er også noe jeg fokuserer mye på i min veiledning. 

Grunn nr3: Snacking

Årsak: Det å spise seks ganger om dagen vil øke den glykemiske variasjonen. Faktisk vil en 12-16 timers faste øke metabolismen din. 

Løsning: Spis færre måltider per dag. Du trenger ikke å redusere kaloriinntaket ditt, trikset er rett og slett å spise sjeldnere, ikke spise mindre.

Grunn nr4 : For mye trening

Årsak: Overdreven trening fører til forhøyede kortisolnivåer, betennelse og hormonell dysregulering.

Løsning: Ta fridager. De under 40 år drar fordel av minst en hviledag og restitusjons dag per uke, og de fleste over 40 drar fordel av to til tre dager. Gjennomfør aktiv restitusjon som massasje, badstueøkter, kaldterapi eller en fjelltur.

Årsak nr. 5: Ekstreme mengder kardio

Årsak: Veldig mye kardio trening, som å løpe 30-50 km på en enkelt dag trener faktisk kroppen din til å holde på fett fordi kroppen din vil lagre energi til din neste harde og lange treningsøkt. Så når du gjennomfører denne typen økter, kvitter kroppen seg med muskler og lagrer fett for å forberede seg på neste kardio økt, mens den også nedregulerer anabole hormoner som testosteron og veksthormon, da disse er paradoksale for ekstrem utholdenhetseffektivitet.

Løsning: Gjennomfør korte høyintensitetsøkter og bytt kardio øktene med svømming eller sykling. En studie fant at etter tjue ukers trening mistet deltakerne som utførte HIIT (høyintensitets intervalltrening) mer kroppsfett enn de som deltok i lengre utholdenhetstrening (som lange, langsomme tredemølle økter). HIIT er også effektivt i forebygging og behandling av insulinresistens og type 2 diabetes. De fleste HIIT-økter varer omtrent tretti minutter på det meste, så du får mye bedre betalt enn om du skulle bruke en time på tredemøllen.

Grunn nr6: SAID-prinsippet

Årsak: SAID betyr helt enkelt at kroppen din tilpasser seg kravene du stiller til den, for eksempel hvis du kun driver med løping eller bare gjør pushups. Til slutt blir kroppen din så effektiv på den øvelsen at den forbrenner færre kalorier når du utfører den.

Løsning: Få inn variasjon hver 8. til 12. uke. Har du løftet vekter? Begynn med intensiv intervalltrening. Liker du å bruke elipse maskin? Ta et sett med manualer eller en vektet ryggsekk og ta deg en fjelltur. Utsett kroppen for ulike utfordringer.

Grunn nr. 7: Du unngår kulde

Årsak: Det fettet du forbinder med vektøkning eller at buksene dine ikke passer ordentlig lenger, kalles hvitt fettvev. Brunt fettvev som hovedsakelig ligger rundt brystbenet, aktiveres ved eksponering for kulde. Ved kuldeeksponering blir det sendt et signal til kroppen din om å begynne å brenne hvitt fettvev (en metabolsk prosess aktivert av nevrotransmittere epinefrin og noradrenalin som finner sted i brunt fettvev. 

Løsning: Bli venn med kulden. Ta en kald kald dusj som har en temperatur på 12 grader eller lavere, gjerne hver gang du dusjer. Ta et ukentlig 20-minutters isbad i badekaret ditt.

Grunn nr8: Hormoner

Årsak: Hormonell ubalanse – forårsaket av eksponering for plantevernmidler, eksternt stress som usikker økonomi og internt stress som forurensninger i kosten, søvnmangel og dårlig fordøyelse. Dette kan redusere stoffskiftet og forårsake kronisk betennelse. Når hormoner forstyrres, reduseres stoffskiftet, appetitten går ned og betennelse får rotfeste i kroppen. Kvinner ser ut til å ha mer problemer med ubalanser som spesifikt gjør at man ikke går ned i vekt. For eksempel er hormonet østrogen høyere hos kvinner og fremmer celledeling, cellevekst, og i store mengder dannelse av fettvev. Progesteron, som beskytter mot en slik overdreven fettøkning, avtar mye raskere med alderen hos kvinner enn det østrogenproduksjonen gjør. Så mellom 30 og 50 år kan en kvinne utvikle østrogendominans. På det tidspunktet akkumuleres fett raskt og blir mye vanskeligere å kvitte seg med. Menn kan også oppleve lignende aldersrelaterte problemer når testosteron faller og østrogen stiger.

Løsning: Ta en hormon test som forteller deg hva hormonene dine gjør i løpet av en tjuefire timers syklus for å se om du mangler visse hormoner, om hormonene dine ikke metaboliseres ordentlig eller om de blir metabolisert raskt. Alle variabler som en vanlig blodprøve ikke kan fortelle deg. Det kan gi deg en nøyaktig analyse av testosteron, østrogen, kortisol, melatonin, DHEA og andre hormoner. Du må deretter prøve å rette opp eventuelle ubalanser. Du kan for eksempel spise mer korsblomstrede grønnsaker for å balansere østrogen (for eksempel Brokkoli, brokkolispirer og rosenkål), tilsette himalayasalt i maten og vannet ditt gjennom dagen , ta tilskudd av mineraler og bruke glass- eller rustfritt stål i stedet for plast fordi de inneholder endokrin-ødeleggende BPA. Du kan gjennomføre en hormontest her

Grunn nr 9: Giftstoffer og kjemikalier

Årsak: Kroppen din produserer nye fettceller for å lagre kjemikalier som DDT, DDE og BPA for å beskytte annet vev og dine indre organer.

Løsning: De tidligere anbefalingene for å løse hormonelle ubalanser vil fungere godt for å minimere gift og kjemisk skade. Spis også et stort spekter av antioksidanter for å eliminere frie radikaler og oksidanter. Sikt mot 35 til 60 gram kostfiber per dag fra økologiske råvarer, bær og begrenset mengde frukt, frø og nøtter.

Grunn nr. 10: Allergier og intoleranser

Årsak: Allergier og intoleranser mot mat forårsaker en systemisk inflammatorisk respons og forstyrrer insulinfunksjonen.

Løsning: Ta testen komplett matintoleranse test for å finne ut eventuelle intoleranser eller allergier du måtte ha. I stedet for å gi deg en frustrerende og unøyaktig liste over matvarer du aldri kan røre igjen, identifiserer de nøyaktig og få en konkret oversikt over hvilken matvarer du må fjerne fra kostholdet ditt. For eksempel kan en persons betennelsesrespons på kokt kylling være helt annerledes enn responsen på rå kylling. Når du vet hva du er intolerant mot, kan du bare unngå disse matvarene. Et annet alternativ er å gjøre et eliminasjonsdiett som Paleo Autoimmune Protocol

Grunn nr. 11: Mangler av mikronæringsstoffer.

Årsak: Mangler i visse mikronæringsstoffer, som vitamin D, krom, biotin, tiamin og antioksidanter, kan føre til problemer som dysregulering av insulin og endringer i metabolismen av glukose og aminosyrer.

Løsning: Ta en test av næringsstoffene. Det kan også være smart å spise et lavkarbo/middelhavs keto kosthold som inneholder naturlig og næringsrik mat.

Grunn nr. 12: Skjoldbruskkjertelen

Årsak: Skjoldbruskkjertelhormoner som regulerer stoffskiftet, kan forstyrres av mangler på selen, overtrening og langsiktig kalori- og karbohydrat restriksjoner.

Løsning: Ta en god omfattende blodprøve for skjoldbruskkjertelaktivitet eller en hvilestoffskiftetest (RMR) for å evaluere om stoffskiftet er for lavt. Hvis du har problemer med skjoldbruskkjertelen, må du senke farten i livet ditt og unngå stress. Spis skjoldbruskstøttende matvarer som tang og tare for jod, paranøtter, skalldyr og østers for selen og kokosnøttolje for skjoldbruskomdannelse og metabolisme.

Grunn nr. 13: Uregelmessig spising

Årsak: Forskning antyder at for noen mennesker kan det å opprettholde en vanlig spiserytme forbedre den metabolske responsen på måltider. Dette ser ut til å være spesielt gunstig for kvinner.

Løsning: Spis måltidene dine på samme tidspunkt hver dag. Jeg har fått folk til å gå ned i vekt bare ved å spise de samme måltidene på samme tidspunkt hver dag, sannsynligvis på grunn av disse to tingene: bedre spisemønstre resulterer i mer metabolsk effektivitet, og det å skulle ta mindre valg rundt måltid, gjør det enklere å ikke ta usunne valg.(Smart å planlegge på forhånd, slik at du slipper å ta valget senere).

Jeg vet at alt dette kan virke litt overveldende for de som akkurat har begynt å slanke seg eller jobber mot vektnedgang. Men som jeg nevnte tidligere, start med å få kontroll på betennelse og glykemisk variasjon, og gå deretter gjennom disse 13 «hindrene» slik kroppen din blir i stand til det. «Den raskeste måten å gå ned i vekt» og «den raskeste og sunneste måten å gå ned i vekt» er to veldig forskjellige ting; og hvis du valgte sistnevnte, vil du endelig kunne slutte med  jo-jo slankingen for godt.

Oppsummering

Der har du det. Du har nettopp lært massevis av alle de forskjellige faktorene som kan hindre deg i å bli kvitt det irriterende fettet som nekter å forsvinne. Men før du setter i gang må du også forstå at …

… alle er forskjellige, og kroppene våre er ulike.

Det virker kanskje ikke rettferdig, men selv om du ikke er fornøyd med kroppen din i henhold til samfunnets standard, kan kroppen din ha nådd sin ideelle vekt (dens sunne homeostase) selv om du har mer kroppsfett enn du ønsker. Og det er OK.

Overdreven trening og uortodokse slankemetoder mens du kun spiser suppe, vil nok ikke gjøre deg til en fettforbrennings maskin eller gjøre deg tynnere rundt midjen. Det er faktisk mer sannsynlig at du nedregulerer viktige komponenter i livet, som fruktbarhet, tilfredshet og lykke.

Så aksepter det faktum at du har en unik kropp. Start med lett fysisk aktivitet, stå mens du jobber, ta en kald dusj, unngå å sitte i lange perioder og implementer periodisk faste. Bare vær fornøyd og fornøyd med den kroppen du har fått.

Jeg har laget en huskeliste for vektnedgang – en av de raskeste måtene å bli kvitt fett som jeg vet virker for både meg og mine klienter. Jeg kaller denne 1-2-3 teknikken. STOPP-GÅ-SJOKK. Og den er som følger:

  1. STOPP(som i «stopp å spis» – er jeg ikke smart?): Ta en kopp kaffe/grønn te eller to (ikke sukker, fløte, MCT-olje eller smør – absolutt ingen kalorier) dette kan hjelpe til med å mobilisere fettsyrer og sette i gang metabolismen. Bruk bitter melonekstrakt, noen teskjer eplecidereddik, eller en ts eller to med Ceylon kanel eller cayennekstrakt. Disse tingene kan forbedre denne strategien enda mer. Det kan også være smart å bruke tilskudd av essensielle aminosyrer for en enda bedre anabolsk effekt. Selvsagt uten å påvirke blodsukker og insulin.
  2. Gå: Ta deg en 10-30 minutters rask gåttur. Bortsett fra alt du har gjort i trinn 1, bør du gjøre dette i en fastende tilstand, slik at kroppen din kan forbrenne sitt eget fett som drivstoff. Velg en enkel aktivitet du kan gjøre 365 dager i året, 7 dager i uken, som en liten tur rett etter du har stått opp. Målet er å begynne å forbrenne fett uten å øke kortisol og slite seg selv ut.
  3. Sjokk: Ta en kald dusj eller utsett deg for en form for kulde. Jeg har snakket om kald termogenese og det er bevist at det funker og er effektivt.

Det var det! Prøv å gjør disse tingene året rundt, inkludert helligdager som 1. juledag og påsken (gode rutiner er viktig og det som gjør at man lykkes i lengden), og dette er de beste tingene du kan gjøre for å gå ned i vekt eller å sette i gang vektreduksjon.

Har du lyst å lære mer om et ketogent kosthold anbefaler jeg å laste ned vår ketoguide her, helt gratis. KLIKK HER

Ha en fin dag!

Veien videre

Bli med i facebook-gruppen og kom i gang med kraftmat! Her finner du likesinnede og svar på dine spørsmål

Vi sender ut ukentlig nyhetsbrev for å gi deg inspirasjon om kosthold og helse. Abonnere Ved å trykke på bjellen under.

Ønsker du en plan som er 100% tilpasset deg? Det kan det bestilles HER

Del innlegget

Share on facebook
Share on email

Motta oppskrifter, tips & Inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst

Anonnse

Brown Modern New E-book Recipes Instagram Story (1080 x 1500 px) (3)
Din 100 % personlige kostholdsplan
"Jeg føler meg fantastisk. Det beste kostholdet jeg har prøvd!

nyhetsbrev

Motta oppskrifter, tips & Inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.