Handlekurv (0)

Handlekurven er tom.

Fortsett å handle

Crispy Lavkarbo knekkebrød av nøtter & frø

Her har vi sunne gode knekkebrød som inneholder deriblant de sunneste fettsyrer fra nøtter og frø som vil holde deg mett lenge!
Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

Ingredienser

  • 40 g mandelmel
  • 50 g sesamfrø (gjerne sorte og hvite)
  • 50 g solsikkefrø
  • 40 g gresskarkjerner
  • 50 g linfrø
  • 20 g psyllium husk
  • 1 ts salt
  • 0,6 dl kokosolje (smeltet, ca. 60 ml)
  • 2 dl kokende vann

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen: Sett stekeovnen til 150 °C og la den varme opp mens du forbereder deigen.

2. Bland tørre ingredienser: Ha 40 g mandelmel, 50 g sesamfrø, 50 g solsikkefrø, 40 g gresskarkjerner, 50 g linfrø, 20 g psyllium husk og 1 ts salt i en stor bolle. Rør godt med en skje til alt er jevnt fordelt.

3. Tilsett væske: Hell 0,6 dl smeltet kokosolje og 2 dl kokende vann over de tørre ingrediensene. Rør raskt sammen til blandingen begynner å tykne.

4. Rør til deig: Fortsett å røre i 1–2 minutter til deigen blir en sammenhengende, litt klissete masse som holder sammen.

5. Legg ut deigen: Plasser deigen på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg et nytt bakepapir oppå deigen for å gjøre det enklere å forme.

6. Form deigen: Klapp deigen flatt med hendene eller bruk en kjevle over det øverste bakepapiret til den er jevnt tynn (ca. 3–5 mm). Sørg for at tykkelsen er lik over hele flaten.

7. Fjern topp-papiret: Ta forsiktig av det øverste bakepapiret når deigen er jevnt fordelt, og kast det eller sett det til side.

8. Del i biter: Bruk en pizzaskjærer eller kniv til å dele deigen i ønskede størrelser (f.eks. 12–16 rektangler eller firkanter) før steking.

9. Stek knekkebrødene: Sett brettet på nederste rille i ovnen og stek i 45 minutter til de er crispy og lett gylne. Sjekk etter 40 minutter for å unngå oversteking.

10. Avkjøl på rist: Ta brettet ut av ovnen og la knekkebrødene avkjøle helt på en rist for å bli ekstra sprø.

Nyttig informasjon

Knekkebrødene kan oppbevares i en lufttett beholder – hold dem tørre for å beholde sprøheten. Varier med andre frø som chia eller hamp, eller tilsett krydder som hvitløkspulver for ekstra smak. Server med pålegg som ost, avokado eller bare nyt dem som de er.

Del denne oppskriften

Gratis guide

Frisk med ekte mat!

Ønsker du en kropp som spiller på lag med mer energi? Har du en tarm i ubalanse? Ønsker du å gå ned i vekt å nå din idealvekt?

gratis guide fra kraftmat

Frisk med ekte mat!