Mer overskudd 
Friskere fordøyelse 
Bedre fokus 
Ned i vekt 
Med kraftmat

Kyllingkraft med grønnsaker

Å lange kraft er veldig enkelt! Det eneste du trenger å gjøre er å putte alle ingrediensene i en kasserolle og la de småkoker over 24 timer. Kraft er kjempe godt! Det kan brukes i forskjellige matretter eller nytes for seg selv. Det er også en svært god kilde til kollagen og viktige mineraler. Oppskrift og fremgangsmåte følger nedenfor.
DeL

Kom i gang med et bedre kosthold i dag!

Porsjoner: 20

Ingredienser:

  • 1 kg kyllingføtter
  • 1 hel stangselleri
  • 2 løk
  • 1 hel hvitløk
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

Steg 1 – Putt kyllingføttene i en stor panne og bruk 3 liter vann per 1 kg råvare. hell så i ca 1 ss med salt og sett på laveste tematur.

Steg 2 – Kyllingføttene skal nå koke i 12-24 timer med lokk for å trekke ut mineralene fra beinmargen.

Steg 3 – Noen timer før kyllingføttene er ferdigkokt kutter du opp grønnsakene og har de oppi. Grønnsakene vil berike smaken og sørge for enda flere gunstige mineraler. Jeg bruker vanligvis 1 hel stangselleri, 2 løk og 1 hvitløk. Bruk litt urter for å gjøre det enda sunnere! Det er lurt å ha på viften disse siste timene for å unngå hvitløkslukt i hele huset, evt ikke bruk hvitløk.

Steg 4 – Etter 12-24 timer er kraften ferdig, og når den avkjøles vil den bli til gelé.

Du har nå kanskje den beste supermaten som finnes! Ekstremt rik på både kollagen og mineraler. Kraften kan enten fryses eller oppbevares i kjøleskapet i opp til 5 dager.

Råvarene du velger er viktig for å lage et sunt og naturlig produkt, jeg kjøper alltid økologisk! Jeg bruker kyllingføtter fordi dette er en av det rikeste kildene til kollagen, samtidig som det er mye billigere enn å kjøpe en hel kylling.

Du kan lage kraft fra bein av andre dyr som margbein fra okse, se: Styrk kroppen med kraft! – Hvordan koke kraft

nyhetsbrev

Motta oppskrifter, tips & Inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.