Nøttesmør

Beskrivelse

Nøttesmør er så utrolig godt. Her hjemme blir det brukt som topping i smoothie og som pålegg. Det geniale med nøttesmør er at du kan lage det av din favoritt nøtt, det tar ikke lang tid, og krever utrolig lite krefter. I tillegg vet du akkurat hva som er i smøret siden du har laget det selv.

nøtter bør bløtleges før de spises. Dette gjør at de blir lettere fordøyelig. Se innlegg om bløtlegging her

Oppskrift

  • 250 g valgfri ubehandlet nøtter 
  • litt urafinert salt

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 150 grader. Ta nøttene og spre de ut over et stekebrett med bakepapir og strø forsiktig litt salt over. Sett i ovnen i 15 minutter.  Når de er ferdig heller du de oppi en blender eller en food prosessor. Husk at nå er nøttene varme og du bør begynne litt forsiktig med tempoet. Min blender tåler høye temperaturer, det kan være lurt å se om din gjør det samme. Og noen maskiner blir fort varme om du kjører de for lenge, så det gjør ingenting om du tar noen minutters pause innimellom. Kjør blenderen i intervaller, du må stoppe å ta ned nøttene fra sidene med en slikkepott. Gjør dette til du får en jevn og oljete fin røre. Liker du litt mer klumper i ditt nøttesmør så stopper du bare litt før. For meg tok det rundt 8 minutter inkludert pauser før det var ferdig.

    Oppbevares i et glass med tett lokk i kjøleskap. Her holder den seg i 3 uker.

Motta nyhetsbrev

Vårt mål er å vise deg naturlige metoder for å gjenopprette din helse. Vi tro at om du gir kroppen de riktige byggeklossen, vil du bygge opp din styrke og vitalitet til det nivået kroppen din virkelig er ment for.

Flere oppskrifter