Nøttesmør

Nøttesmør er så utrolig godt. Her hjemme blir det brukt som topping i smoothie og som pålegg. Det geniale med nøttesmør er at du kan lage det av din favoritt nøtt, det tar ikke lang tid, og krever utrolig lite krefter. I tillegg vet du akkurat hva som er i smøret siden du har laget det selv. nøtter bør bløtleges før de spises. Dette gjør at de blir lettere fordøyelig. Se innlegg om bløtlegging her
DEL

Ingredienser

  • 250 g valgfri ubehandlet nøtter 
  • litt uraffinert salt

Sett ovnen på 150 grader.     

 

Ta nøttene og spre de ut over et stekebrett med bakepapir og strø forsiktig litt salt over.

Sett i ovnen i 15 minutter.

Når de er ferdig heller du de oppi en blender eller en food prosessor. Husk at nå er nøttene varme og du bør begynne litt forsiktig med tempoet.

Kjør blenderen i intervaller, du må stoppe å ta ned nøttene fra sidene med en slikkepott. Gjør dette til du får en jevn og oljete fin røre. Liker du litt mer klumper i ditt nøttesmør så stopper du bare litt før. For meg tok det rundt 8 minutter inkludert pauser før det var ferdig.

Oppbevares i et glass med tett lokk i kjøleskap. Her holder den seg i 3 uker.

nøtter bør bløtlegges før de spises. Dette gjør at de blir lettere fordøyelig,

Lik oss på Facebook

Kostholdsplaner

Vi har laget planene slik at du enkelt kan komme i gang med et bedre kosthold.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Tips og inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

Relaterte

Populære Kategorier

56FAE1B2-205B-4983-B5D5-ED5FD6DE32C8
Middag
Kopi av Uten navn (3)
Frokost
DSC01594
Lavkarbo/keto
D847541D-60F9-4561-8790-B2D8D7D26B2A
Gaps
shutterstock_1166515897
Egg & omelett
shutterstock_1018590367
Fermentering
shutterstock_731172043
Paleo

Siste nytt

0
    0
    Handlekurv
    handlekurven din er tom

    Motta ketoguiden - En guide til bedre helse med fettforbrenning

    Når du melder deg på vårt nyhetsbreve.

    Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.