Mer overskudd 
Friskere fordøyelse 
Bedre fokus 
Ned i vekt 
Med kraftmat

Hjemmelaget nøttesmør

Nøttesmør er så utrolig godt! Det kan brukes som topping i smoothie og som pålegg. Det geniale med nøttesmør er at du kan lage det av din favoritt nøtt og det tar ikke lang tid! I tillegg vet du akkurat hva som er i smøret siden du har laget det selv.
DeL

Kom i gang med et bedre kosthold i dag!

Porsjoner: 10

Ingredienser:

  • 250 g valgfri ubehandlet nøtter
  • litt uraffinert salt

Slik gjør du:

Steg 1 – Sett ovnen på 150 grader.

Steg 2 – Ta nøttene og spre de ut over et stekebrett med bakepapir og strø forsiktig litt salt over.

Steg 3 – Sett i ovnen i 15 minutter.

Steg 4 – Når de er ferdig heller du de oppi en blender eller en food prosessor. Husk at nå er nøttene varme og du bør begynne litt forsiktig med tempoet.

Steg 5 – Kjør blenderen i intervaller, du må stoppe å ta ned nøttene fra sidene med en slikkepott. Gjør dette til du får en jevn og oljete fin røre. Liker du litt mer klumper i ditt nøttesmør så stopper du bare litt før. For meg tok det rundt 8 minutter inkludert pauser før det var ferdig.

Tips: Oppbevares i et glass med tett lokk i kjøleskap. Her holder den seg i 3 uker.

Tips: Nøtter bør bløtlegges før de spises. Dette gjør at de blir lettere fordøyelig,

nyhetsbrev

Motta oppskrifter, tips & Inspirasjon til bedre helse.

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.