1. Forvarm ovnen: Sett stekeovnen til 180 °C og la den varme opp mens du forbereder deigen.
2. Bland tørre ingredienser: Ha 60 g mandelmel, 30 g kokosmel, 60 g sorghum mel, 30 g tapiokamel, 50 g linfrømel, 2 ts bakepulver, ½ ts løkpulver, ½ ts hvitløkpulver, 4 ss psyllium husk, ½ ts ekstra bakepulver og 1 ts salt i en stor bolle. Rør godt med en skje til alt er jevnt fordelt.
3. Pisk eggehviter: Skill 5 eggehviter i en egen bolle og pisk dem lett med en gaffel eller visp til de er luftige. Ha i 1 helt egg og bland det inn.
4. Tilsett våte ingredienser: Hell 2 ts eplecidereddik og 1 ½ dl kokt, avkjølt vann i bollen med tørre ingredienser. Tilsett deretter de piskede eggehviter og bland alt godt med en sleiv til deigen blir jevn og litt klissete.
5. Form brødene: Del deigen i 6–8 like store porsjoner (avhengig av ønsket størrelse) og form dem til baller med hendene. Legg dem på et stekebrett med bakepapir i bunnen.
6. Flat ut brødene: Klapp eller trykk lett på toppen av hver ball med hånden til de får en hamburgerbrød-form, ca. 1–2 cm tykke og 8–10 cm i diameter. Dryss 1 ss sesamfrø jevnt over alle brødene.
7. Stek brødene: Sett brettet på nederste rille i ovnen og stek i 10–12 minutter til brødene er gyldenbrune og gjennomstekte. Sjekk etter 10 minutter, da steketiden kan variere med ovn.
8. Avkjøl og server: Ta brødene ut av ovnen og la dem avkjøle på en rist i 10–15 minutter. Server dem varme med favorittburgeren din eller frys dem ned til senere!
Nyttig informasjon
Hamburgerbrødene kan oppbevares i en lufttett beholder – hold dem tørre for å beholde teksturen, eller frys dem i opptil 3 måneder for lang holdbarhet. Varier med krydder som oregano eller tilsett sesamfrø inni deigen for ekstra smak. Varm dem opp i ovnen eller brødristeren før bruk for best resultat.